Πολιτικός κυνισμός που σπάει κόκκαλα

πολιτικός-κυνισμός-που-σπάει-κόκκαλα-501482

Με τον γνωστό πολιτικό κυνισμό, που τον διακρίνει, αντέδρασε ο πρωθυπουργός στη δυσφορία και την απογοήτευση, που εξέφρασαν οι συνταξιούχοι, όταν συνειδητοποίησαν στα τραπεζικά μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών ότι η 13η σύνταξη, που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προεκλογικό φιλοδώρημα. Ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των συνταξιούχων απάντησε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι από το τίποτα καλύτερα είναι τα 200και 300 ευρώ, που τους πίστωσε η κυβέρνηση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πριν από λίγες ημέρες, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν φόροι και κρατήσεις.

Παρά την απίστευτη κοροϊδία της εξαγγελίας για 13η σύνταξη, τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι δεν πρόκειται για προεκλογικό επίδομα. Αγνοούν φαίνεται ότι το δώρο του Πάσχα αντιστοιχούσε στο 50% ακριβώς των μηνιαίων αποδοχών των συνταξιούχων και πως μέχρι το 2012 αποτελούσε σημαντική οικονομική ανάσα για τους δικαιούχους, στους οποίους το κράτος επέστρεφε μέρος των κρατήσεων που γίνονταν στις αποδοχές τους, κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Τα ψίχουλα που επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση στους συνταξιούχους δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα μικρό μόνο μέρος των περικοπών, οι οποίες επιβλήθηκαν στους απόμαχους της δουλειάς την τελευταία οκταετία από όλες ανεξαιρέτως τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Είναι ένα μέρος από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των αυξήσεων στις εισφορές υπέρ υγείας, που επέβαλε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας.

Η ίδια κυβέρνηση λέει τώρα προκλητικά στους συνταξιούχους, που δικαίως διαμαρτύρονται για το φιλοδώρημα το οποίο εισέπραξαν, ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, γιατί από τη ΝΔ δεν θα έπαιρναν ούτε καν αυτό το κουτσουρεμένο ποσό! Οι συνταξιούχοι όμως, που έχουν κρίση και ξεκάθαρη αντίληψη του σκηνικού κοροϊδίας, το οποίο στήθηκε λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, γνωρίζουν πόσο έχουν αδικηθεί και από την παρούσα κυβέρνηση. Γνωρίζουν αν τα κυβερνητικά στελέχη θέλησαν να τους καλοπιάσουν προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και να αποφύγουν τη διαφαινόμενη ευρεία ήττα τους στις ευρωεκλογές.

Με τον ίδιο τρόπο πορεύτηκαν άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνώντες. Παραποιώντας την αλήθεια και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, κρατήθηκαν στην εξουσία και παρουσίασαν σαν νομοθετικά επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ μέτρα με απειροελάχιστο θετικό οικονομικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Σε σύγκριση με τις απώλειες τις οποίες υπέστησαν οι πολίτες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας και από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τα ψίχουλα που τους επιστρέφονται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δυστυχώς για τους κυβερνώντες, ο κυνισμός και η προκλητικότητά τους θα αποτελέσουν τις σταγόνες, οι οποίες θα ξεχειλίσουν το ποτήρι της αγανάκτησης της κοινωνίας και αυτό θα αποτυπωθεί λίαν συντόμως στην κάλπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου