Ποιοι ευθύνονται για το «ναυάγιο» του Open Mall;

ποιοι-ευθύνονται-για-το-ναυάγιο-του-op-502697

Μέσα στο επόμενο διάστημα η εμπορική αγορά του Αλμυρού θα αρχίσει να επωφελείται από την υλοποίηση του προγράμματος των ανοιχτών κέντρων εμπορίου, που εντάχθηκε ένας σημαντικός αριθμός τοπικών εμπορικών καταστημάτων. Πάνω από 60 καταστήματα, που σήμερα λειτουργούν υπό δυσμενείς συνθήκες, σε σχέση με άλλες εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης του Αλμυρού, θα αποκτήσουν νέα προοπτική, καθώς στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις ύψους σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την εμπορική αγορά και θα την κάνουν πιο ελκυστική στους ντόπιους καταναλωτές και στους επισκέπτες.

Σε δύσκολες περιόδους για την πραγματική οικονομία, όπως αυτή που διανύουμε, ανάλογες πρωτοβουλίες θεωρούνται μείζονος σημασίας για την τόνωση του επιχειρείν και την ουσιαστική στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη με τις συνέπειες της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης.

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται δεκάδες καταστηματάρχες της εμπορικής αγοράς του Βόλου, που δυστυχώς το πρόγραμμα των ανοιχτών κέντρων εμπορίου «ναυάγησε», με αποτέλεσμα να χαθεί ένα ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο επρόκειτο να υλοποιηθούν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του πλέον υποβαθμισμένου τμήματος της εμπορικής αγοράς.

Σε αντίθεση με την πόλη του Αλμυρού, όπου το εν λόγω εγχείρημα στηρίχτηκε από τους τοπικούς επαγγελματίες, στην αγορά του Βόλου υπήρξαν εξ αρχής επιφυλάξεις και αρνητική διάθεση, που όσο και αν προσπάθησε να μεταστρέψει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, στο τέλος επικράτησαν εκείνοι, που δεν ήθελαν να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος των ανοιχτών κέντρων εμπορίου.

Ο στόχος τους να αποτρέψουν τους καταστηματάρχες που ήθελαν να μετάσχουν στο πρόγραμμα επιτεύχθηκε και τώρα κάποιοι στοχοποιούν τον Δήμο Βόλου, που ήταν ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος. Λέγοντας ψέματα στους ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες, ότι θα ακριβύνουν τα ενοίκια στα κομμάτια της αγοράς όπου επρόκειτο να γίνουν παρεμβάσεις για την αισθητική της αναβάθμιση, κατάφεραν να τορπιλίσουν την προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μήνες πριν, έτσι ώστε ο Βόλος να μη χάσει μια ακόμη αναπτυξιακή ευκαιρία. Αυτοί που οδήγησαν το συγκεκριμένο εγχείρημα σε «ναυάγιο» έριξαν το βάρος της αποτυχίας στη δημοτική αρχή Βόλου, έτσι ώστε να πετύχουν τους μικροπολιτικούς τους στόχους.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ένταξης της εμπορικής αγοράς του Αλμυρού στο πρόγραμμα των ανοιχτών κέντρων εμπορίου, απέφευγε να τοποθετηθεί ή να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, όταν ο κίνδυνος απώλειας του προγράμματος είχε αρχίσει να γίνεται κάτι παραπάνω από ορατός.

Αμέσως μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου θα τοποθετηθεί αναλυτικά στο θέμα και θα αναφερθεί συγκεκριμένα σε εκείνους που τορπίλισαν είτε με τις ενέργειες, είτε με τη σιωπή τους μια σημαντική προσπάθεια τόνωσης της ετοιμοθάνατης εμπορικής αγοράς του Βόλου, της μοναδικής σε επίπεδο θεσσαλικών πρωτευουσών που έμεινε τελικά εκτός νυμφώνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου