Η μικροπολιτική απέναντι στο δίπολο Βόλου – Λάρισας

η-μικροπολιτική-απέναντι-στο-δίπολο-β-566572

Οσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο θα αυξάνουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες με μικροκομματική χροιά και απώτερο στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η εξαγγελία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη σε εκδήλωση των αποφοίτων της Σχολής Ικάρων(!) για τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Οχι ότι δεν έχει εκφραστεί ξανά αυτή η πρόθεση. Οι γείτονές μας διεκδικούν χρόνια τώρα τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου, αγνοώντας το γεγονός ότι σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων έχει κατασκευαστεί το πλέον σύγχρονο περιφερειακό πολιτικό αεροδρόμιο της χώρας, με υποδομές που μπορούν να εξυπηρετήσουν ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο Λαρισαίος υφυπουργός ξεπέρασε τα όρια, αναφερόμενος σε κυβερνητικό σχεδιασμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε επαφές με την τοπική κοινωνία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα συναρμόδια υπουργεία.

Η πιθανότητα δημιουργίας πολιτικού αεροδρομίου στη Λάρισα «τινάζει στον αέρα» την προσπάθεια αξιοποίησης του πολιτικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, καθώς επίσης και τη διαχρονική επιδίωξη των δύο μεγάλων πόλεων της Θεσσαλίας για τη δημιουργία ενός ισχυρού αναπτυξιακού διπόλου. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εξαγγελία εμπεριέχει πλήθος ανακριβειών, που εκθέτουν τον υφυπουργό και αναγκάζουν όσους διάβασαν το επίμαχο δελτίο Τύπου να σκεφτούν αν οι αναφορές του κ. Κόκκαλη έγιναν λόγω ελλιπούς ενημέρωσης ή αν σχετίζονται με την Πρωταπριλιά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, πάντως, αντιμετώπισαν σαν πρωταπριλιάτικο αστείο τις εξαγγελίες για τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου εντός της 110 Πτέρυγας Μάχης για την εξυπηρέτηση εμπορικών πτήσεων. Προφανώς, ο κ. Κόκκαλης αγνοεί όσα επεσήμανε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας αναφορικά στην εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών στις εμπορικές πτήσεις, καθώς και την έκθεση που ολοκληρώθηκε το 2004 και κατέδειξε ότι στην 110 Πτέρυγα Μάχης δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει πολιτικό αεροδρόμιο!

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν περιορίστηκε στην ατζέντα των θεμάτων, που αφορούν στο υπουργικό του χαρτοφυλάκιο, αλλά επέλεξε να ανοίξει ένα θέμα, το οποίο δεν έχει καμία ρεαλιστική βάση, παραμονές εκλογών. Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι δε η σύνδεση του πολιτικού αεροδρομίου με το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας, που ως γνωστόν έχει χωροθετηθεί κοντά στο Βελεστίνο. Οποιαδήποτε άλλη επιδίωξη κρύβει σκοπιμότητες και έρχεται σε αντίθεση με το υφιστάμενο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς βέβαια και με την κοινή λογική.

Ο κ. Κόκκαλης είναι εκτεθειμένος στα μάτια της κοινής γνώμης, εκτός και αν ο υπουργός Υποδομών, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας επιβεβαιώσουν ότι όντως εξετάζεται από την κυβέρνηση το επίμαχο σχέδιο. Ετσι όμως θα επιβεβαιώσουν ότι η Μαγνησία εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από την παρούσα κυβέρνηση με εχθρική διάθεση, η περίπτωση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που φεύγει μέχρι το καλοκαίρι, είναι το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα, και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουν οι Μαγνησιώτες ψηφοφόροι στις ερχόμενες εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου