Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για τη μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας

ούτε-φωνή-ούτε-ακρόαση-για-τη-μετεγκατ-574083

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την ημέρα, που οι σημαντικότεροι παραγωγικοί φορείς της Μαγνησίας έστειλαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στο γραφείο του πρωθυπουργού την επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» της Νέας Ιωνίας στον Αυλώνα Αττικής.

Παρά τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της επιστολής, κανένας από τους αποδέκτες της δεν απάντησε, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις διαθέσεις των κυβερνώντων, οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν λάβει τις οριστικές τους αποφάσεις, επικαλούμενοι επιχειρησιακούς λόγους.

Πέραν του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη στάση δείχνει ασέβεια και περιφρόνηση απέναντι σε φορείς που εκπροσωπούν χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες της Μαγνησίας, η επιλογή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να αδιαφορήσει επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, που η κυβέρνηση αρνείται να επιβεβαιώσει ή αποφεύγει να συζητήσει επί της ουσίας.

Προφανώς ο αρμόδιος υπουργός πιστεύει ότι οι προφορικές δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε ενώπιον αυτοδιοικητικών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Μαγνησίας πριν από έναν μήνα σχετικά με το ισοδύναμο, που θα εξασφαλιστεί μετά την απομάκρυνση της Ταξιαρχίας, αρκούν, ώστε να μην ανησυχεί και να μην αντιδρά η τοπική κοινωνία.

Προφανώς εκτιμά ο κ. Αποστολάκης ότι ο Βόλος και η Νέα Ιωνία θα αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, που θα στερήσει από την τοπική οικονομική δραστηριότητα 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οταν θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, θα προκύψουν οι συνέπειες, οι οποίες θα ισοδυναμούν με το κλείσιμο 200 μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων! Μόνο από τη μισθοδοσία του προσωπικού της Ταξιαρχίας η τοπική οικονομία θα στερηθεί οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Αν υπολογίσουμε τις απώλειες για τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργάζονται με το στρατόπεδο προμηθεύοντας τις μονάδες με τρόφιμα και άλλα είδη, τότε ίσως και να ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο το συνολικό οικονομικό κόστος της επίμαχης απόφασης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Απέναντι σε αυτά τα οδυνηρά οικονομικά στοιχεία, έχουμε προφορικές δεσμεύσεις με γενικό και αόριστο χαρακτήρα για την αντικατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με στρατιωτικό σχηματισμό αντίστοιχης δυναμικής, που όχι μόνο δεν καθησυχάζουν την τοπική κοινωνία, αλλά πολλαπλασιάζουν τις ανησυχίες ως προς τις συνέπειες από το λουκέτο στο στρατόπεδο. Για αυτό και οι φορείς, οι οποίοι προ 15ημέρου συνυπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, ελπίζοντας ότι θα υλοποιηθούν οι υπουργικές δεσμεύσεις.

Στις αρχές του επόμενου μήνα προγραμματίζεται, πιθανότατα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, μεγάλη ενημερωτική συγκέντρωση, που απόστρατοι θα αναλύσουν τις επιχειρησιακές διαστάσεις της απόφασης για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής, που μέχρι στιγμής παραμένουν σε κατάσταση ανεξήγητης αδράνειας, θα κληθούν να εκφράσουν τις ενστάσεις τους και γιατί όχι να ανακοινώσουν τη συμμετοχή τους σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου