Ζητούνται ξεκάθαρες απαντήσεις από μία αναξιόπιστη κυβέρνηση

ζητούνται-ξεκάθαρες-απαντήσεις-από-μ-591409

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητούν από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και κατ’ επέκταση από την κυβέρνηση, αναφορικά στο θέμα της μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, οι υπογράφοντες την επιστολή, που εστάλη χθες στο αρμόδιο Υπουργείο και κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και σε τρία Υπουργεία. Το να ζητάς βέβαια ξεκάθαρες απαντήσεις από την παρούσα κυβέρνηση είναι σα να περιμένεις ένα μικρό θαύμα, καθώς οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, οι δεσμεύσεις για τα μάτια του κόσμου και η αλλαγή θέσεων, με την ευκολία που τα κυβερνητικά στελέχη αλλάζουν τα πουκάμισά τους, είναι δεύτερη φύση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της μετεγκατάστασης των πεζοναυτών τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος όχι μόνο προσπάθησαν σχεδόν δύο χρόνια τώρα να διαψεύσουν τον επίμαχο σχεδιασμό και να χαρακτηρίσουν «fake news» τις αποκαλύψεις του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», όταν διέρρευσε η πρόθεση να μεταφερθεί η έδρα της Ταξιαρχίας, αλλά στη συνέχεια κατηγόρησαν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες πολλούς από όσους αντέδρασαν στον επίμαχο σχεδιασμό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύνταξη της επιστολής στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, κατηγορήθηκε ότι έχει κρυφές επιδιώξεις ενόψει και των ερχόμενων εθνικών εκλογών. Θέλησαν δηλαδή να αποδώσουν μικροκομματικά κίνητρα στον εκπρόσωπο μιας παραγωγικής τάξης, που διαμαρτυρήθηκε κατά της προοπτικής να υποστεί η τοπική οικονομία ακόμη ένα καίριο πλήγμα.

Επειδή λοιπόν είναι ζήτημα χρόνου να φύγει από τη Νέα Ιωνία μια στρατιωτική μονάδα, που ενισχύει οικονομικά την περιοχή με σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ τοΝ χρόνο, οι υπογράφοντες την επιστολή προς τον κ. Αποστολάκη ζητούν να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο ως προς τη δική του υπόσχεση για αντικατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από στρατιωτικό σχηματισμό αντίστοιχης δυναμικής. Να υπάρξει δηλαδή ένα αντίστοιχο οικονομικό ισοδύναμο για τη Νέα Ιωνία και την ευρύτερη περιοχή, που μαστίζονται από την ανεργία και την οικονομική ύφεση. Προφανώς οι υπογράφοντες την επιστολή δεν καλύπτονται από την προφορική δέσμευση του υπουργού στην πρόσφατη συνάντησή του με τοπικούς εκπροσώπους.

Οπως εύστοχα επισημαίνεται στην επιστολή, πρώτα έπρεπε να βρεθεί το ισοδύναμο μέτρο και μετά να μετεγκατασταθεί η Ταξιαρχία. Αν φύγει η μονάδα και δεν έχει βρεθεί εκείνη που θα την αντικαταστήσει, τότε θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κάτι το χειροπιαστό, η οικονομική ζημιά που θα προκληθεί θα είναι τεράστια και η προοπτική ότι θα μεσολαβήσουν εκλογές προκαλεί ακόμη περισσότερες ανησυχίες, ως προς τις συνέπειες από το λουκέτο στο στρατόπεδο «Γεωργούλα».

Οι παραγωγικοί φορείς, που υπογράφουν την επιστολή, εκπροσωπούν χιλιάδες μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή θα είναι οδυνηρές από τη μετακίνηση της Ταξιαρχίας, που όπως προκύπτει από έγκυρες πληροφορίες αποφασίστηκε στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς! Το χρονικό διάστημα που επελέγη για να υπογραφεί η επίμαχη απόφαση πιστεύουμε ότι αποδεικνύει τα πραγματικά κίνητρα των εμπνευστών του σχεδιασμού και τη στόχευσή τους ως προς την αντιμετώπιση των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου