Κανένας εφησυχασμός από τις δεσμεύσεις του υπουργού

κανένας-εφησυχασμός-από-τις-δεσμεύσε-610249

Προφανώς δεν πρέπει να προκαλέσουν εφησυχασμό οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας για αντικατάσταση της υπό μεταφορά 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από άλλον σχηματισμό αντίστοιχης δυναμικότητας. Αν υπήρχε κάποιος ξεκάθαρος σχεδιασμός για την παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων στον Βόλο για την ειλημμένη απόφαση μετεγκατάστασης της μονάδας των πεζοναυτών στον Αυλώνα, θα τον ανακοίνωνε χθες ο υπουργός προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

Επειδή λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια άκρως αναξιόπιστη κυβέρνηση, που άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα υλοποιεί, οφείλουμε να παραμείνουμε σε επιφυλακή, έτσι ώστε να μετριαστούν στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό οι αρνητικές συνέπειες από τη μεταφορά της έδρας των πεζοναυτών από τη Νέα Ιωνία στην Αττική.

Ας μην παραβλέπουμε ότι οι οξύτατες αντιδράσεις των τοπικών εκπροσώπων φορέων και ο ασφυκτικός κοινοβουλευτικός έλεγχος του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου προκάλεσαν τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Διαφορετικά, οι επιτελείς του, που αποφάσισαν για συγκεκριμένους επιχειρησιακούς λόγους να μεταφερθεί η Ταξιαρχία, θα προχωρούσαν στην υλοποίηση του επίμαχου σχεδιασμού χωρίς να δοθεί η παραμικρή εξήγηση στην τοπική κοινωνία, η οποία ενισχύεται σημαντικά από τη λειτουργία της μονάδας.

Η δέσμευση του υπουργού ότι θα υπάρξει ισοδύναμο αντιστάθμισμα για την περιοχή είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και πολλά θα ειπωθούν από τα κυβερνητικά χείλη προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις και να αναστραφεί τα κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει μη αναστρέψιμο. Κατά συνέπεια, δεν θα ήταν υπερβολή να σκεφτούμε ότι οι υποσχέσεις του κ. Αποστολάκη ίσως να κινούνται στην ίδια γραμμή και να αποσκοπούν στο να ρίξουν στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.

Ενα ακόμη στοιχείο μου προκαλεί προβληματισμό είναι αυτό που αφορά στο χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε τα σενάρια ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Βεβαίως ούτε και τα διέψευσε, γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία ως προς τις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Η δε υπόσχεση του κ. Αποστολάκη για εγκατάσταση στον Βόλο ισοδύναμης μονάδας από άλλη περιοχή θα πρέπει να εξεταστεί υπό το πρίσμα των αντιδράσεων, οι οποίες θα προκύψουν όταν οι φορείς αυτής της περιοχής αντιληφτούν ότι επιχειρείται η μετακίνηση ενός στρατιωτικού σχηματισμού, που συνεισφέρει στην τοπική οικονομία όσο συνεισφέρει η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση και να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, έτσι ώστε να αποτραπούν δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως αυτές που βίωσε κατ’ επανάληψη η περιοχή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου