ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποστάσεις

αποστάσεις-644900

Σε ανοιχτή γραμμή με τους ελαιοπαραγωγούς του Πηλίου και του Αλμυρού βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Αερινού, που απόψε αποφασίζουν για το ενδεχόμενο εξόδου στις εθνικές οδούς με τα τρακτέρ τους από Δευτέρα. Η περυσινή εμπειρία δεν δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία ως προς τον βαθμό συμμετοχής στον φετινό κύκλο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες στο Αερινό έχουν συμπεριλάβει στο διεκδικητικό τους πλαίσιο και το αίτημα των ελαιοπαραγωγών για αποζημίωση της περυσινής παραγωγής τους που καταστράφηκε από τον δάκο. Ωστόσο, στην πλευρά των ελαιοπαραγωγών δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγελθεί.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων Γιάννης Διανελλάκης σημείωσε χθες μιλώντας στη στήλη ότι τα οικονομικά δεδομένα των αγροτών του κάμπου και των συναδέλφων τους στο Πήλιο δεν έχουν καμία σχέση.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι αν αποφασίσουν οι αγροτικοί σύλλογοι του Πηλίου να κινητοποιηθούν τότε οι Συνεταιρισμός θα συμπαραταχτεί μαζί τους.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου