Οταν η προβοκάτσια λαμβάνει αριστερό πρόσημο…

οταν-η-προβοκάτσια-λαμβάνει-αριστερό-648921

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε από ένα μωσαϊκό κομμάτων και συλλογικοτήτων που πρωτοστάτησαν σε διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια, στα οποία συχνά οι γνωστοί – άγνωστοι προκαλούσαν επεισόδια και στη συνέχεια την παρέμβαση της Αστυνομίας που έριχνε δακρυγόνα ώστε να διαλυθεί το πλήθος. Αυτές τις καταστάσεις της έζησε η ελληνική κοινωνία σε σχεδόν καθημερινή βάση όταν η χώρα μας χρεοκόπησε και επιβλήθηκαν από τους δανειστές της τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τα χρόνια πέρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, ασκεί εδώ και μια τετραετία διακυβέρνηση. Οπως παρατηρήσαμε και στο προχθεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό, χρησιμοποιεί πλέον με μεγάλη μαεστρία τις τακτικές των κομμάτων που διαδέχτηκε στη εξουσία και περιγράφονται από τα νυν κυβερνητικά στελέχη ως το «παλιό, σάπιο πολιτικό κατεστημένο».

Οι καταγγελίες πολιτών που βρέθηκαν προχθές στην πλατεία Συντάγματος, για ομάδα κουκουλοφόρων που κινήθηκε συντεταγμένα μέσα στο πλήθος και φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες επιτέθηκε με πέτρες και ρόπαλα στους αστυνομικούς, που με τη σειρά τους απάντησαν με «βροχή» χημικών, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για το τι πραγματικά οδήγησε στη διάλυση μιας μεγαλειώδους συγκέντρωσης για ένα μείζον εθνικό θέμα.

Οσο και αν προσπαθήσει το Μέγαρο Μαξίμου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να αποδώσει σε ακροδεξιές ομάδες την ευθύνη για τα επεισόδια της Κυριακής, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια στημένη προβοκάτσια, με τρόπο εγκληματικό. Ρίχνοντας δακρυγόνα επί δικαίων και αδίκων θα μπορούσε να προκληθεί πανικός και τώρα να μιλάμε για ανθρώπινα θύματα. Ευτυχώς οι χιλιάδες διαδηλωτές διατήρησαν την ψυχραιμία τους και αποχώρησαν χωρίς να προκληθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέραν των δακρυσμένων ματιών και της δυσχέρειας στην αναπνοή από την εκτεταμένη χρήση χημικών.

Το Μέγαρο Μαξίμου που κρύβεται πολιτικά πίσω από τις επιθέσεις κατά συνταξιούχων και δασκάλων το προηγούμενο διάστημα φέρει ακέραια την ευθύνη για τις ντροπιαστικές εικόνες προχθές το μεσημέρι σε μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών ενάντια σε μια συμφωνία που ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει. Το μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος απέναντι ακριβώς από το κτίριο της Βουλής έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Παρά τη στάση της Αστυνομίας και το οργανωμένο σχέδιο των προβοκατόρων να διαλύσουν μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, οι διοργανωτές της κατάφεραν και με το παραπάνω τον στόχο τους.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να απαξιώσει το συλλαλητήριο χαρακτηρίζοντας γραφικούς εθνικιστές και ακραίους όσους συμμετείχαν. Οταν διαπιστώθηκε ότι η ανταπόκριση του κόσμου είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία δόθηκε εντολή για να διαλυθεί η συγκέντρωση. Η «συνταγή» που χρησιμοποιήθηκε είναι δοκιμασμένη και πάντα αποδίδει. Μόνο όμως σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση του κόσμου από ένα συλλαλητήριο. Οχι σε ό,τι έχει σχέση με αυτά που πιστεύουν οι πολίτες ως προς τους χειρισμούς των κυβερνώντων και των βουλευτών, οι οποίοι λειτουργούν ως πολιτικά τους δεκανίκια σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου