ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναβάθμιση

αναβάθμιση-688758

Από την επόμενη χρονιά το Νοσοκομείο Βόλου ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο ιατρικές υποδομές οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου (γραφειοκρατίας επιτρεπούσης), εκτιμάται ότι θα έχει εγκατασταθεί και θα λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος που χρηματοδοτήθηκε με 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αποκτηθεί και ο στεφανιογράφος με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ περίπου.

Για τον μαγνητικό τομογράφο οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, καθώς το έργο έχει συμβασιοποιηθεί και πλέον αναμένονται οι κινήσεις της αναδόχου εταιρείας. Για τον στεφανιογράφο η αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται σε φάση ανάδειξης αναδόχου, ο οποίος αναμένεται να προκύψει στους πρώτους μήνες του 2019 και στη συνέχεια να γίνει η εγκατάσταση του προβλεπόμενου εξοπλισμού στην καρδιολογική κλινική.

Αυτά τα δύο μηχανήματα αναβαθμίζουν το Νοσοκομείο του Βόλου που θα πάψει να είναι το μοναδικό στη Θεσσαλία χωρίς μαγνητικό τομογράφο και στεφανιογράφο.

Οι ασθενείς που σήμερα ταλαιπωρούνται, μεταβαίνοντας σε άλλες πόλεις για να υποβληθούν σε στεφανιογράφημα, θα εξυπηρετούνται από τη νέα χρονιά στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως και όσοι πρέπει να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία και αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου