ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανησυχούν

ανησυχούν-689686

Μαζί με τους γονείς των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, ανησυχούν και οι γονείς των μαθητών του διπλανού Γυμνασίου που αναγέρθηκε ταυτόχρονα με το κτίριο Λυκείου. Είναι δηλαδή ίδιας παλαιότητας και ίδιων προδιαγραφών κατασκευής με το σχολικό κτίριο όπου άρχισαν πριν από λίγο καιρό να πέφτουν σοβάδες και να σπάνε τα τζάμια των παραθύρων.

Απολύτως κατανοητή η ανησυχία των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων, για αυτό και οι αρμόδιες Υπηρεσίες οφείλουν να κινηθούν ταχύτατα ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το κτίριο του Γυμνάσιου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθούν ζητήματα ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η Πολιτεία από τη δική της πλευρά οφείλει να ελέγξει άμεσα τη στατική επάρκεια των δύο σχολικών μονάδων και στο μεταξύ να επιταχύνει τις διαδικασίες εγκατάστασης λυόμενων οικίσκων έτσι ώστε να σταματήσουν ο κατακερματισμός του Γενικού Λυκείου και η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται κάθε σχολική ώρα να μεταβαίνουν από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να διδάξουν στους μαθητές, οι οποίοι έχουν μοιραστεί σε τρία διαφορετικά σχολεία του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου