ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κλίμα σύγκρουσης

κλίμα-σύγκρουσης-691050

Οι αιχμές του ογκολόγου Γιώργου Ρήγα κατά της διοίκησης της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, με αφορμή το θέμα του δεύτερου, μόνιμου γιατρού στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, ενόχλησαν ιδιαίτερα το προεδρείο.

Ο κ. Ρήγας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δημοσιοποίησε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, εξέφραζε την ελπίδα να τον στηρίξει αυτή τη φορά το συνδικαλιστικό του όργανο και να μη σιωπήσει, όπως έκανε πριν από δύο περίπου μήνες που ο ίδιος είχε κρούσει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για το σοβαρό ενδεχόμενο να μείνει το ογκολογικό τμήμα με έναΝ και μοναδικό γιατρό από τη νέα χρονιά.

Χθες λοιπόν ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος «σήκωσε το γάντι» και μιλώντας στη στήλη απάντησε στον κ. Ρήγα, σημειώνοντας ότι αφενός η διαδικασία πρόσληψης δεύτερου μόνιμου ογκολόγου πρέπει να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και δίχως σκέψεις εξυπηρέτησης ημετέρων και αφετέρου ότι δεν είναι δυνατόν να παραβιάζονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως η χορήγηση της κανονικής άδειας, επειδή θα μείνει ένας και μοναδικός γιατρός σε κάποιο τμήμα του Νοσοκομείου.

Αυτή η επισήμανση αφορούσε στην αναφορά του κ. Ρήγα, ότι επικουρικός ογκολόγος που λήγει η σύμβασή του από στα τέλη Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό να φύγει από το Νοσοκομείο πριν τα Χριστούγεννα, κάνοντας χρήση της κανονικής άδειας που του οφείλεται για το 2018.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου