ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Πόλεμος»

πόλεμος-694926

Τις μεθόδους των κουκουλοφόρων που τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στη Θεσσαλονίκη τόσο κατά την προχθεσινή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όσο και κατά τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, υιοθετούν οι ομοϊδεάτες τους στον Βόλο, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη τα θλιβερά επεισόδια το κέντρο της πόλης, τοποθέτησαν μέχρι και λεπτά μεταλλικά σύρματα κάθετα στις κεντρικές οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος.

Τα σύρματα είχαν δεθεί αριστερά και δεξιά των πεζοδρομίων, είτε από τις εισόδους κλειστών καταστημάτων, είτε από κολόνες φωτισμού, με τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού και όχι μόνο να είναι κάτι παραπάνω από ορατός, σε περίπτωση που κάποιος δικυκλιστής περνούσε από το σημείο δίχως να ελαττώσει ταχύτητα, μη αντιλαμβανόμενος αυτές τις παγίδες. Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο άτυπος πόλεμος των αντιεξουσιαστών με την Αστυνομία αλλάζει πλέον επίπεδο.

Από τον πετροπόλεμο και την εκτόξευση μολότοφ περάσαμε τα τελευταία χρόνια στις φωτοβολίδες ευθείας βολής που μπορούν να κοστίσουν ακόμη και σε ανθρώπινη ζωή και πρόσφατα στις παγίδες με το ατσαλόσυρμα, το οποίο τοποθετείται στα άκρα του δρόμου.

Την ίδια στιγμή ο ρόλος των δυνάμεων καταστολής, ως προς την αναχαίτιση των κουκουλοφόρων, παραμένει παθητικός και οι εντολές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να αφορούν στους παραδοσιακούς τρόπους της εκτόξευσης, δηλαδή, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου