ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ

αμετανοητοι-γραφειοκρατεσ-696277

Η γραφειοκρατική νοοτροπία της Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών που εδρεύει στη Θεσσαλία λίγο έλειψε να οδηγήσει σε συγκοινωνιακό αποκλεισμό τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Ζαγοράς.

Όταν το μεσημέρι της Τετάρτης ο δρόμος, στο ύψος του Συνεταιρισμού, υπέστη καθίζηση και ήταν εξαιρετικά δύσκολη η κίνηση των φορτηγών ψυγείων του «Ζαγορίν», η αρμόδια υπάλληλος της τοπικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών, με την οποία επικοινώνησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ζήτησε να υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς η επίλυση των προβλημάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στον συγκεκριμένο οδικό άξονα είναι στην ευθύνη του Υπουργείου.

Αυτό θα σήμαινε πολυήμερη καθυστέρηση για την έναρξη των απαιτούμενων παρεμβάσεων. Ευτυχώς απέναντι σε αυτό τον γραφειοκρατικό λαβύρινθο οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κινήθηκαν άμεσα και αφού τα συνεργεία εργάστηκαν μέχρι αργά προχθές το βράδυ η βατότητα του οδοστρώματος αποκαταστάθηκε.

Όλα αυτά βέβαια είναι προσωρινά, καθώς οι εργολαβίες, που θα αντιμετωπίσουν ολιστικά τα προβλήματα των καθιζήσεων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, δεν αναμένεται να ξεκινήσουν, με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, προτού εισέλθουμε στην άνοιξη του 2019!

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου