ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Black Friday …last year!

black-friday-last-year-706951

Κάθε άλλο παρά «μαύρη» ήταν η χθεσινή Παρασκευή στην εμπορική αγορά του Βόλου. Η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους και στα καταστήματα, ακόμη και σε αυτά των μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών, ήταν όπως μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα.

Αιτία το «ξεχείλωμα» της προωθητικής ενέργειας για τη «Μαύρη Παρασκευή» που φέτος επεκτάθηκε σε όλη την τρέχουσα εβδομάδα, αντί για μια ημέρα, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι. Έτσι οι καταναλωτές, που δεν τους περισσεύουν τα χρήματα, έκαναν τις όποιες αγορές τους τις προηγούμενες ημέρες και χθες που η αγορά λειτούργησε σε ρυθμούς «Black Friday», η κίνηση ήταν μάλλον υποτονική, με τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Εμπορικό Σύλλογο να πληρώνουν το τίμημα.

Για άλλη μια φορά η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και ενός νομοθετικού πλαισίου που θα μπορούσε να θέσει κανόνες, οδήγησαν στην απαξίωση επί της ουσίας ενός θεσμού που σε άλλες χώρες λειτουργεί προς όφελος και των καταναλωτών και των εμπορικών επιχειρήσεων.

Στη χώρα μας, που η «Μαύρη Παρασκευή» μετατράπηκε σε «Μαύρη Εβδομάδα», έχασε και η μια και άλλη πλευρά, με τα πολυκαταστήματα να πληρώνουν στο τέλος το τίμημα της λανθασμένης νοοτροπίας τους για μεγιστοποίηση του κέρδους, αδιαφορώντας για τα ισχύοντα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου