ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τραγέλαφος

τραγέλαφος-710923

Ο γνωστός τραγέλαφος με τον αποκλεισμό του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» από το υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα κάθε φορά που «φουσκώνει» η κοίτη του χειμάρρου Ξηριά, επαναλήφτηκε χθες το πρωί. Ολο το Σαββατοκύριακο έβρεχε με αποτέλεσμα το ύψος του νερού στην κοίτη του χειμάρρου να ξεπεράσει τα 20 εκατοστά.

Το σημείο όπου ο δρόμος διέρχεται μέσα από την κοίτη του Ξηριά ήταν απροσπέλαστο. Κάποιοι οδηγοί ωστόσο επιχείρησαν να περάσουν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Μόνο τρακτέρ και οχήματα 4×4 ήταν δυνατό να διασχίσουν τον Ξηριά χθες το πρωί.

Οσοι οδηγοί δεν είχαν κίνηση στους τέσσερις τροχούς των οχημάτων τους και κατάλαβαν ότι θα έμπλεκαν σε περιπέτειες έκαναν αναστροφή. Οι υπόλοιποι χρειάστηκε να ρυμουλκηθούν από άλλα οχήματα.

Οι 30 εργαζόμενοι του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» έκαναν ολόκληρο ταξίδι μέσα από χωράφια και αγροτικούς δρόμους για να πάνε στη δουλειά τους.

Κι όλο αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια να υλοποιηθεί ο απαιτούμενος σχεδιασμός για την κατασκευή μιας μεταλλικής έστω γέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο έτσι ώστε να μη διακινδυνεύουν συνάνθρωποί μας κάθε φορά που βρέχει και «φουσκώνει» ο χείμαρρος.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου