Ωρα να ενεργοποιηθούν τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά

ωρα-να-ενεργοποιηθούν-τα-κοινωνικά-μα-738427

Το κόστος αγοράς του συγκεκριμένου οχήματος είναι υψηλό, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να ξεπεράσει το περίσσευμα ψυχής και κοινωνικής ευαισθησίας που διακατέχει τους Βολιώτες

Είναι πολλά τα παραδείγματα κοινωνικής ευαισθησίας των Βολιωτών, που με τη στάση και την ουσιαστική προσφορά τους έχουν συνδράμει στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα, τα οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει η κεντρική διοίκηση. Εφτασε λοιπόν η στιγμή να δείξουμε για άλλη και φορά ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει μια από τις πλέον ευαίσθητες ομάδες της τοπικής κοινωνίας.

Τα παιδιά με αναπηρίες χρειάζονται το δικό τους λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο τους, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου. Το συγκεκριμένο όχημα δεν θα βοηθήσει απλά στις καθημερινές μετακινήσεις των μαθητών, αλλά θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να μεταφέρονται τα παιδιά με κινητικά προβλήματα σε όλες τις δράσεις, στις οποίες λαμβάνουν μέρος καθημερινά. Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο της συγκεκριμένης προσπάθειας, με την ανεμπόδιστη μετακίνησή τους, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου να ενταχτούν στην κοινωνία και να εξασφαλίσουν όλες τις ευκαιρίες που παρέχονται στους συνανθρώπους τους, οι οποίοι είναι αρτιμελείς.

Το κόστος αγοράς του συγκεκριμένου οχήματος είναι υψηλό, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να ξεπεράσει το περίσσευμα ψυχής και κοινωνικής ευαισθησίας που διακατέχει τους Βολιώτες. Είναι αυτοί που στα χρόνια της κρίσης με το υστέρημά τους βοήθησαν τον αναξιοπαθούντα συντοπίτη τους. Ανοιξαν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα και ενίσχυσαν οικονομικά δράσεις της Εκκλησίας για τη σίτιση 100άδων άπορων συνανθρώπων μας, σε καθημερινή βάση.

Δεν είναι δυνατόν οι 150.000 κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος να μην μπορούν να διαθέσουν 50 λεπτά του ευρώ ο καθένας έτσι ώστε να αγοραστεί το λεωφορείο για τις μετακινήσεις των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου. Μαζί με τους απλούς πολίτες οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν οι οργανωμένοι φορείς της πόλης, οι μεγάλες και οι μικρότερες επιχειρήσεις και βέβαια οι συντοπίτες μας με δεδομένη οικονομική επιφάνεια, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν βοηθήσει με τον οβολό τους στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση έργων για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, για τον οποίο η κεντρική εξουσία αγνοεί ή αδιαφορεί για τις ανάγκες του.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε κάτι παραπάνω από προφανές το πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών με αναπηρίες. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν πάντως αποφασίσει από την προηγούμενη σχολική χρονιά να κινητοποιηθούν, έτσι ώστε να αγοραστεί το ειδικό λεωφορείο. Απλά, ο θόρυβος των προηγούμενων ημερών ανέδειξε το πρόβλημα και κατέστησε σαφές και στον πλέον δύσπιστο το πόσο απαραίτητο είναι το συγκεκριμένο όχημα. Πόσο θα βοηθήσει στο να επιλυθεί ένα πρόβλημα, το οποίο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου