Ερμαιο το Δημοτικό Συμβούλιο

ερμαιο-το-δημοτικό-συμβούλιο-764008

Η υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ, που βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας των διεκδικήσεων της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΗΛ και απειλείται άμεσα με διάλυση, δεν στάθηκε ικανή να ενώσει τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και η μεγάλη περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί η ΔΕΥΑΜΒ έδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου την ευκαιρία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσει για την τύχη της πλέον νευραλγικής Δημοτικής Επιχείρησης. Δυστυχώς, αυτή η ευκαιρία πήγε στράφι μετά τα όσα θλιβερά προηγήθηκαν το περασμένο διήμερο. Συμπλοκές πολιτών, καταγγελίες για μπράβους, μηνύσεις και προσαγωγές, ΜΑΤ, ένταση και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί στιγμάτισαν την πιο κρίσιμη ίσως, την τελευταία τετραετία, συνεδρίαση του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να ανακτήσει ένα μέρος της χαμένης αξιοπιστίας και του απολεσθέντος κύρους του, αλλά δέχτηκε ένα ακόμη καίριο χτύπημα από τους τραμπούκους και τους μπαχαλάκηδες που σε κάθε ευκαιρία δείχνουν τις προθέσεις τους και κάνουν την πόλη και τους εκπροσώπους της πανελλαδικό περίγελο. Οι εικόνες ντροπής της περασμένης Δευτέρας με τις άγριες συμπλοκές γύρω από την έδρα του προεδρείου κάνουν ξανά τον γύρο του διαδικτύου και εκθέτουν για άλλη μια φορά την πόλη μας.

Αυτοί που δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να απαξιωθεί πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και να δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτοι οι μπαχαλάκηδες και οι «μπράβοι» θα λογοδοτήσουν. Το κακό που έκαναν στην πόλη είναι μεγάλο και η ζημιά που έχει προκληθεί στο θεσμικό υπόβαθρο του Δημοτικού Συμβουλίου τείνει να καταστεί ανεπανόρθωτη.

Η υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ, που βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας των διεκδικήσεων της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΗΛ και απειλείται άμεσα με διάλυση, δεν στάθηκε ικανή να ενώσει τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να οδηγήσει σε μια αποφαση, η οποία αφενός θα διασφαλίζει το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και αφετέρου θα μηδενίζει τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Αντίθετα, οι έριδες και οι αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ πλειοψηφούντων και μειοψηφούντων δημοτικών συμβούλων κυριάρχησαν για άλλη μια φορά και προετοίμασαν το έδαφος για τις εικόνες ντροπής που έζησε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας η πόλη.

Θεσμικά το Δημοτικό Συμβούλιο έμεινε ξανά απροστάτευτο και η λειτουργία του εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τους τραμπουκισμούς και την τυφλή βία. Η επόμενη μέρα βρίσκει το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Βόλου βαθύτατα πληγωμένο και απαξιωμένο, ενώ στους επόμενους μήνες που θα έχουν καθαρά προεκλογική χροιά αναμένεται να ενταθεί το πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά στην πολύπαθη ΔΕΥΑΜΒ, κρατάμε μόνο τη δέσμευση του δημάρχου Βόλου ότι δεν κινδυνεύει η λειτουργία της παρά τις άγριες διαθέσεις της ΕΡΡΓΗΛ και τη δεδομένη αδυναμία της πόλης να συγκροτήσει ένα ενιαίο μέτωπο προστασίας της Επιχείρησης Υδρευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου