Η αλαζονεία της εξουσίας

η-αλαζονεία-της-εξουσίας-811977

Το πώς αντιμετωπίζει η πλειοψηφία την κριτική της μειοψηφίας στο κορυφαίο όργανο εκπροσώπησης των ελεύθερων επαγγελματιών του νομού δείχνει αλαζονεία

Το κορυφαίο διακύβευμα στις εκλογές στο Επιμελητηρίο Μαγνησίας τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν η ανάδειξη μιας διοικησης κοντά στον ελεύθερο επαγγελματία, η οποία θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιδιωτική οικονομία, όπως αυτό της έλλειψης ρευστότητας. Η παράταξη που εξελέγη έθεσε αυτό ακριβώς το ζήτημα στην πρώτη γραμμή των υποσχέσεων και των διεκδικήσεών της. Αφού μάλιστα εκμεταλλεύτηκε κάποια σοβαρά λάθη στρατηγικής που έκανε η αντίπαλη παράταξη, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει μια ισχυρή πλειοψηφία στο κορυφαίο όργανο διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Έξι μήνες μετά δημοσιοποιείται η καταγγελτική ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, που ούτε λίγο ούτε πολύ ασκεί δριμεία κριτική στην πλειοψηφούσα παράταξη, επειδή από τις αρχές του χρόνου το μόνο που κάνει είναι να αποφασίζει για την οικονομική ενίσχυση αθλητικών σωματείων και συλλόγων, που ουδεμία σχέση έχουν με την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Σχεδόν 7.000 ευρώ είχε μοιράσει το Επιμελητήριο μέχρι τα τέλη Απριλίου κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ώρες και ημέρες που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Έτσι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρίστανται στις συνεδριάσεις της διοικησης του Επιμελητηρίου σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης.

Αυτό καταγγέλθηκε χθες στη στήλη από τον επικεφαλής της παράταξης «Μαγνησία 2025» Τρύφωνα Πλαστάρα, που βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επειδή κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι εδώ και έξι μήνες ασκεί διαχειριστική διοίκηση στο κορυφαίο όργανο των ελεύθερων επαγγελματιών και αγνοεί έννοιες όπως η δυναμική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του κλάδου, η κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων στα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της δραστηριότητας των μελών του Επιμελητηρίου, όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 62 του Επιμελητηριακού Κώδικα.

Σε ό,τι αφορά δε στο θέμα της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, η πρόταση της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία παιδικών χώρων όπου τα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους κατά τις απογευματινές ώρες, διαστρεβλώθηκε και παρερμηνεύτηκε με τρόπο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Το πώς αντιμετωπίζει η πλειοψηφία την κριτική της μειοψηφίας στο κορυφαίο όργανο εκπροσώπησης των ελεύθερων επαγγελματιών του νομού δείχνει αλαζονεία και διάθεση μηδενισμού του ελεγκτικού ρόλου τον οποίο είναι υποχρεωμένη θεσμικά να ασκεί η παράταξη που έχασε τις εκλογές. Οι κάκιστες σχέσεις των δύο πλευρών είναι δεδομένες και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η μια πλευρά θα μπορεί να ασκεί διοίκηση χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, και ότι η άλλη όταν επιχειρεί να ελέγξει την πλειοψηφία θα λοιδορείται και θα δέχεται λάσπη από αυτούς που εξελέγησαν με σημαία την ενότητα και τη συναίνεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου