Εκλογές σε πολεμικό κλίμα

εκλογές-σε-πολεμικό-κλίμα-73101

Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην επιλογή των ιδιωτών που θα αναλάβουν αρμοδιότητες, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν πλέον οι δήμοι, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη οικονομική επιβάρυνση των δημοτών με επιπλέον δημοτικά τέλη

Πιστές στην παράδοση των τελευταίων ετών, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των δημοτικών υπαλλήλων , οι οποίοι απαρτίζουν το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Μαγνησίας, οδεύουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοικησης σε κλίμα πόλωσης και διχασμού. Οι καταγγελίες της μιας πλευράς και η απάντηση της άλλης στο ίδιο μήκος κύματος, δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνης όξυνσης στις τάξεις του συλλόγου, που οδηγείται στις κάλπες προκειμένου να αναδείξει τη διοίκηση της επόμενης κρίσιμης τριετίας, ακούγοντας τους μεν να καταγγέλλουν τους δε για τραμπουκισμούς, απειλές, πιέσεις ακόμη και για τρομοκράτηση! Απίστευτα πράγματα για τον μεγαλύτερο σύλλογο εργαζομένων της Μαγνησίας, με περισσότερα από 1.300 μέλη και τεράστια δυναμική, που θα έπρεπε να διεκδικεί ενωμένος σαν γροθιά την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του.

Τον φαύλο κύκλο των καταγγελιών άνοιξε το ενωτικό ψηφοδέλτιο, επικεντρώνοντας σε περιστατικό με πρωταγωνιστή συνδικαλιστή της ΔΑΣ-ΟΤΑ, ο οποίος κατηγορείται για τραμπουκική συμπεριφορά σε βάρος μελών της εφορευτικής επιτροπής. Άμεσα απάντησε η εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ και απερχόμενη γραμματέας του συλλόγου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδυνάμωσης της παράταξης με μεθόδους άθλιας προπαγάνδας και καλλιέργειας κλίματος απειλών και πιέσεων.

Όλα αυτά παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που ουδείς επιθυμεί να επανέλθουν, αν και τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο σύλλογο δεν προξενεί έκπληξη η οξύτητα των αντιπαραθέσεων ανάμεσα στην πλειοψηφούσα παράταξη και στη ΔΑΣ-ΟΤΑ. Ίσως γι’ αυτό η παρουσία των απλών μελών στις γενικές συνελεύσεις συρρικνώνεται διαρκώς. Ίσως γι’ αυτό έχουν αποστασιοποιηθεί συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια επίλυσης των εκρηκτικών προβλημάτων του κλάδου.

Ήδη βρίσκεται προ των πυλών η κατάργηση δικαιωμάτων όπως το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας καθώς και τα βαρέα ένσημα. Ακολουθεί η αξιολόγηση και τα μισθολογικά ζητήματα των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ το πρόβλημα της υποστελέχωσης νευραλγικών υπηρεσιών όπως η Καθαριότητα, εντείνεται και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην επιλογή των ιδιωτών που θα αναλάβουν αρμοδιότητες, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν πλέον οι δήμοι, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη οικονομική επιβάρυνση των δημοτών με επιπλέον δημοτικά τέλη.

Όλα αυτά τα ζητήματα προφανώς δεν είναι δυνατόν να τα παλέψει ένα σωματείο που τρώει τις σάρκες του και οι μισοί συνδικαλιστές έχουν βαλθεί να «εξοντώσουν» τους άλλους μισούς. Γι’ αυτό οι επερχόμενες εκλογές θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας. Αν η αποχή βγει νικήτρια, τότε οι δύο αλληλοσπαρασσόμενες παρατάξεις θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν στους συναδέλφους τους, αν και οι τελευταίοι δείχνουν να έχουν αποστρέψει οριστικά το πρόσωπό τους από τα τεκταινόμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου