Το τέρας που οι ίδιοι εξέθρεψαν

το-τέρας-που-οι-ίδιοι-εξέθρεψαν-85946

Η δικαιοσύνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο στη υπόθεσή του, ωστόσο οι αποστάσεις που ήδη επιχειρεί να κρατήσει η κυβερνητική πλευρά, πολύ δύσκολα θα διατηρηθούν

Τα πρωτόγνωρα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που μας πηγαίνουν πολλές δεκαετίες πίσω, έρχονται να συμπληρώσουν ένα παζλ αρνητικών συγκυριών για την κυβέρνηση, η οποία βλέπει πολιτικές και επιχειρηματικές της συμμαχίες να απειλούνται με κατάρρευση. Η περίπτωση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, που διαφοροποιείται όλο και πιο συχνά σε μείζονα θέματα όπως η κράτηση των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, απειλεί να γκρεμίσει τις έτσι κι αλλιώς εύθραυστες κοινοβουλευτικές ισορροπίες της συγκυβέρνησης.

Στη δε περίπτωση του οπλοφόρου επενδύτη, στον οποίο δόθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από ξενοδοχεία και εργοστάσια, μέχρι λιμάνια και κανάλια, ο πάταγος της επερχόμενης κατάρρευσης αναμένεται κάτι παραπάνω από εκκωφαντικός, και το ωστικό κύμα που θα προκληθεί θα συμπαρασύρει σχέδια και προσδοκίες για τη δημιουργία ενός νέου κατεστημένου στο επιχειρείν, το ποδόσφαιρο και τα ΜΜΕ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ που εισέβαλε οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και έβαλε οριστική ταφόπλακα, όχι μόνο στα όνειρα της ομάδας του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια εξυγίανσης στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο (αλήθεια, οι εξυγιαντες χρειάζονται όπλα για να υπερασπίζονται το υποτιθέμενο δίκιο τους;), είναι στην ουσία το τέρας που εξέθρεψε η παρούσα κυβέρνηση, παρέχοντάς του αμφισβητήσιμες, νομικά και ηθικά, διευκολύνσεις για την ευόδωση των επιχειρηματικών του σχεδίων.

Μέχρι και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για λαθρεμπόριο τσιγάρων παραγράφηκαν για χάρη του, ενώ ο τραγέλαφος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έπεισε και τον πλέον ανυποψίαστο ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 δεν επιχειρήθηκε να εξυγιανθεί το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά να δημιουργηθούν νέες μιντιακές ισορροπίες, με την κυβέρνηση να μεθοδεύει τον πλήρη έλεγχο σε ένα τουλάχιστον πανελλαδικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα καμώματα του οπλοφόρου επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής εντός του γηπέδου της ομάδας του, αλλά και το παρασκήνιο που προηγήθηκε του επεισοδιακού αγώνα με την ΑΕΚ, όταν δηλαδή εκδόθηκε στο μέσον της νυκτός μια τουλάχιστον περίεργη δικαστική απόφαση υπέρ του ΠΑΟΚ, έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι ο μεγαλομέτοχος του δικέφαλου του Βορρά δεν έχει πλέον κανέναν φραγμό ως προς την επίτευξη των στόχων του. Η απόλυτη κυβερνητική στήριξη, της οποίας απολάμβανε μέχρι και λίγη ώρα προτού απαθανατιστεί με το περίστροφο στη ζώνη του παντελονιού του, τον τροφοδότησε με θράσος και αλαζονεία.

Η δικαιοσύνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο στη υπόθεσή του, ωστόσο οι αποστάσεις που ήδη επιχειρεί να κρατήσει η κυβερνητική πλευρά, πολύ δύσκολα θα διατηρηθούν. Οι κυβερνητικές αποφάσεις που τον ευνόησαν είναι πολλές και οι υπουργοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους κάτω από αυτές φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την «εκτροπή» του Ιβάν Σαββίδη.

ΥΓ. Προφανώς οι πολιτευτές της Μαγνησίας που έσπευδαν να φωτογραφηθούν με τον κ. Σαββίδη στον περσινό τελικό της ντροπής στο πανθεσσαλικό, δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το φωτογραφικό υλικό στα προεκλογικά φυλλάδια, τα οποία θα τυπώσουν σε λίγο καιρό…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου