Οι πολύτεκνοι δεν θα ξεχάσουν

οι-πολύτεκνοι-δεν-θα-ξεχάσουν-157292

«Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», σχολίαζε χθες με νόημα η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων έστειλε ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα

Όπως αναμενόταν, η συγκυβέρνηση δεν έκανε πίσω τελικά ως προς την υλοποίηση κάποιων διορθωτικών παρεμβάσεων, σε ό,τι αφορά στα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε με αυξημένη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία το βράδυ της Δευτέρας. Έτσι λοιπόν, οι κοινωνικές ομάδες που θα υποστούν το επόμενο διάστημα τις συνέπειες αυτών των επιλογών, ετοιμάζονται να απαντήσουν στην κυβερνητική αδιαλλαξία, με πρώτους τους συλλόγους τριτεκνών και πολυτέκνων, που θα στερηθούν ένα σημαντικό μέρος των χορηγούμενων οικογενειακών επιδομάτων, καθώς θεσπίστηκαν εισοδηματικά κριτήρια.

Στη Μαγνησία οι σύλλογοι τριτέκνων και πολυτέκνων αριθμούν περισσότερα από 6.000 μέλη. Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις τους είναι κάτι παραπάνω από βαρύ για τους κυβερνητικούς βουλευτές, που το προηγούμενο διάστημα έγιναν αποδέκτες επιστολών και υπομνημάτων προκειμένου να πιέσουν για την αλλαγή του νόμου, ο οποίος προβλέπει το «ψαλίδισμα» των οικογενειακών επιδομάτων. Αυτό δεν έγινε, και τώρα οι χιλιάδες τρίτεκνοι και πολύτεκνοι της περιοχής, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σε πανελλαδικό επίπεδο, ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους απάντηση μέσα από τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αλλά κυρίως με την ψήφο τους όταν στηθούν κάλπες.

«Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», σχολίαζε χθες με νόημα η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων έστειλε ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα, επισημαίνοντας ότι μόλις έρθει η κατάλληλη ώρα, οι συγκυβερνώντες θα πάνε εκεί που πρέπει, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί τους, που επίσης απογοήτευσαν τον λαό.

Αυτό δε που κάνει ακόμη πιο έξαλλους τους τρίτεκνους και τους πολυτεκνους είναι η κυβερνητική δέσμευση για διορθωτικές κινήσεις μέσα στο 2018, κατόπιν εορτής δηλαδή, έτσι ώστε να καλυφθούν οι εισοδηματικές απώλειες των οικογενειών, που επέλεξαν να κάνουν πολλά παιδιά όχι μόνο γιατί τα αγαπούν, αλλά γιατί θέλουν να στηρίξουν την πατρίδα τους στο μείζον θέμα του δημογραφικού. Οι δε αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και που, όπως είπε, αποτρέπουν τα νέα ζευγάρια από το να κάνουν πολλά παιδιά, εξόργισαν ακόμη περισσότερο το πολυτεκνικό κίνημα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά το τίμημα των επιλογών της, και αυτό θα φανεί άμεσα. Το βαρύ κλίμα που καταγράφεται στις τάξεις των συλλογών τριτέκνων και πολυτέκνων πολύ δύσκολα θα αναστραφεί. Όταν μάλιστα αρχίσουν οι περικοπές και φανούν στην πράξη οι συνέπειες του μέτρου για το «ψαλίδισμα» ή ακόμη και την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, οι δικαιούχοι τους θα δώσουν τη δική τους απάντηση και θα τιμωρήσουν πολιτικά τους υπευθύνους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου