Κι όμως μπορούν να συμφωνήσουν

κι-όμως-μπορούν-να-συμφωνήσουν-189924

Αν στα μείζονα θέματα της πόλης επικρατήσει η ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων των Βολιωτών, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει αποκτήσει τις βάσεις ώστε να λειτουργήσει όπως πρέπει

Η περίπτωση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και ο σχεδιασμός για τη μετακίνησή της εκτός Μαγνησίας κατάφεραν να ενώσουν τις παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου. Για πρώτη φορά το κορυφαίο θεσμικό όργανο της πόλης κατέληξε στην έκδοση ομόφωνης απόφασης, με την οποία εκφράζεται η κάθετη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα σχέδια του Γενικού Επιτελείου Στρατού να στερήσει από το πολεοδομικό συγκρότημα μια σημαντική πηγή εσόδων. Παρά τις αγεφύρωτες διαφωνίες τους και τις τεράστιες ιδεολογικές και όχι μόνο διαφορές τους, οι σύμβουλοι της πλειοψηφιας και της αντιπολίτευσης στήριξαν με τις ψήφους τους το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στον επίμαχο σχεδιασμό.

Αυτό το ψήφισμα, πέρα από τις προθέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας ή την προσπάθεια της πολιτείας να εξοικονομήσει πόρους και να μετριάσει αντιδράσεις περιοχών όπου υπάρχουν ανάλογες μεθοδεύσεις, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πόλη του Βόλου δεν θα αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα σχέδια και αποφάσεις που πλήττουν καίρια την τοπική οικονομική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα θέτει προ των ευθυνών τους τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Οι τελευταίοι καλούνται επί της ουσίας να συστρατευθούν με τον Δήμο Βόλου, έτσι ώστε να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη μετακίνηση της έδρας τη 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Άλλωστε από την κοινή ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, προκύπτει ξεκάθαρα ότι διαφωνούν με την επιλογή να μετακινηθεί το στρατόπεδο. Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τούς δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουν στην πράξη ότι όντως έχουν τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να παλέψουν για το καλό της περιοχής και των ψηφοφόρων τους.

Πέρα όμως από το θέμα της Ταξιαρχίας, το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει τον δρόμο για την ανάγκη συστράτευσης των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας σε μια σειρά από μείζονα ζητήματα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καθώς και η χάραξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής για την πόλη που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε. Τις πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες διαφορές τους οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να τις λύσουν στην προεκλογική περίοδο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Μέχρι τότε μπορούν να μας εκπλήξουν ευχάριστα και να προσδώσουν στο όργανο που υπηρετούν το κύρος που του αξίζει, μέσα από τη συνολική παρουσία τους στις συνεδριάσεις. Αν στα μείζονα θέματα της πόλης επικρατήσει η ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων των Βολιωτών, και όχι η στείρα αντιπαράθεση για τις εντυπώσεις και μόνο, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει αποκτήσει τις βάσεις ώστε να λειτουργήσει όπως πρέπει, και όχι όπως έφτασε να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου