Η επόμενη μέρα των εκλογών στο Επιμελητήριο

η-επόμενη-μέρα-των-εκλογών-στο-επιμελη-203176

Καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η συμμετοχή των απλών μελών στην τριήμερη εκλογική διαδικασία

Η προεκλογική περίοδος στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ολοκληρώθηκε, και από σήμερα οι έχοντες δικαίωμα ψήφου προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τη διοίκηση της επόμενης τετραετίας. Το έργο της θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα κληθεί μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον να θέσει τις βάσεις για τη στήριξη και ανάταση του «επιχειρείν». Καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η συμμετοχή των απλών μελών στην τριήμερη εκλογική διαδικασία, καθώς όσοι προσέλθουν στις κάλπες θα έχουν την απαίτηση να δουν δράσεις και πρωτοβουλίες από πλευράς της νεοεκλεγείσας διοικησης για ουσιαστικές αλλαγές στον επιμελητηριακό θεσμό, από την επόμενη κιόλας ημέρα. Για αλλαγή της φιλοσοφίας σε ό,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, που τόσο καιρό κρατούν αποστάσεις και προσπαθούν μόνοι τους να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους εν λειτουργία.

Πόσο όμως ενημερωμένοι για τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις των συνδυασμών που διεκδικούν αυτό το τριήμερο την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι οι ψηφοφόροι; Ποσό δηλαδή, στην προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε, οι επικεφαλείς επικεντρώθηκαν στο να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα του κορυφαίου θεσμικού οργάνου των ελεύθερων επαγγελματιών, και αν δόθηκε περισσότερο βάρος στις συγκρούσεις και τις αλληλοκατηγορίες, και λιγότερο στον διάλογο με επιχειρήματα και στην ανταλλαγή όχι καταγγελιών, αλλά ρεαλιστικών προτάσεων για τη στήριξη του «επιχειρείν».

Ως προς το τελευταίο σημείο διατηρούμε επιφυλάξεις, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι βασικοί διεκδικητές της προεδρίας αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες και πυροδότησαν το κλίμα, προκειμένου να απαντήσουν σε αιχμές και υπόνοιες. Αυτό όμως επηρέασε τη γενικότερη εικόνα της προεκλογικής περιόδου και ενδεχομένως να αναγκάσει μέρος του εκλογικού σώματος να στρέψει την προσοχή του, αλλού, μακριά από τις κάλπες. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι έτσι κι αλλιώς συρρικνωμένος, καθώς μόλις το 1/3 των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έχει τακτοποιημένες τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Ένα ακόμη βασικό ζητούμενο που αφορά κυρίως στη επόμενη ημέρα για το τοπικό Επιμελητήριο, είναι αυτό των σχέσεων που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στους επικεφαλείς των συνδυασμών «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» και «Μαγνησία 2025». Τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά, εκατέρωθεν, εκτιμάται ότι έχουν δημιουργήσει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο παρατάξεων, που όταν χρειαστεί να λειτουργήσουν για το καλό του θεσμού, η κάθε μια από τη θέση στην οποία θα την κατατάξει το εκλογικό σώμα, θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ ώστε να καταφέρουν να αμβλύνουν αυτές τις αντιθέσεις και να αφήσουν πίσω τους τα προεκλογικά πάθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου