Τεχνοκράτες με πολιτική ευελιξία

τεχνοκράτες-με-πολιτική-ευελιξία-692808

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει η δέουσα συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο και τον δήμο Βόλου, ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα ο σχεδιασμός για τους κυκλικούς κόμβους

Οι κυκλικοί κόμβοι που θα κατασκευαστούν στο δήμο Βόλου, βάσει των όσων ανακοίνωσε χθες ο Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών, αποτελούν στην ουσία τα πρώτα έργα που θα γίνουν στην πόλη μετά την παρέλευση 18 μηνών στην εξουσία της παρούσας συγκυβέρνησης. Η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, που αποτελούν πρόταση του δήμου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για άμβλυνση του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος, συνιστά την έξοδο της περιοχής από το περιθώριο στο οποίο την είχε θέσει το παρόν κυβερνητικό σχήμα. Μετά από ένα μπαράζ αρνητικών εξελίξεων που οδήγησαν στην απομόνωση της πόλης και τον αποκλεισμό της από προγράμματα απασχόλησης και κοινωνικής στήριξης, ήρθε επιτέλους η ημέρα που ανακοινώθηκαν τα συγκεκριμένα έργα.

Εστω και με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου, η συγκυβέρνηση θυμήθηκε ότι υπάρχει στην επικράτεια μια περιοχή, η οποία της έδωσε επί δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις απλόχερα τη στήριξή της, ωστόσο στην πορεία βρέθηκε σε δυσμένεια για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται στη μικρή μας κοινωνία. Δεν γνωρίζουμε αν οι χθεσινές ανακοινώσεις του Γ.Γ. Υποδομών αποτελούν ένδειξη καλής θέλησης της πολιτείας προς την πανελλαδική πρωτεύουσα της ανεργίας. Δεν είμαστε επίσης σε θέση να πούμε με σιγουριά ότι αντίστοιχες ανακοινώσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αποδέσμευση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων στην πόλη του Βόλου, δεν αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη πως αποκαθίστανται οι σχέσεις των κυβερνητικών στελεχών με τη δημοτική αρχή, η οποία ήταν απούσα από τις χθεσινές ανακοινώσεις, παρά το γεγονός ότι η μερίδα του λέοντος των χρημάτων που θα έρθουν στη Μαγνησία αφορά στο δήμο Βόλου.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών, λειτουργώντας όχι σαν τεχνοκράτης αλλά σαν έμπειρος πολιτικός, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους της έντασης που προκλήθηκε μετά την αλλαγή του χώρου όπου θα γίνονταν οι ανακοινώσεις για τα έργα τα οποία εντάσσονται στο Π.Δ.Ε.

Απέδωσε δε σε παρεξήγηση το όλο θέμα, προσπερνώντας με αξιοθαύμαστη πολιτική ευελιξία τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του δήμου Βόλου περί εμμονικών συμπεριφορών, από πλευράς Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που επί της ουσίας επέβαλαν την παρουσία του κ. Δέδε και της αρμόδιας υφυπουργού όχι στο Δημαρχείο του Βόλου, αλλά στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει η δέουσα συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο και τον δήμο Βόλου, ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα ο σχεδιασμός για τους κυκλικούς κόμβους που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου