Ξεκομμένοι από την πραγματικότητα

ξεκομμένοι-από-την-πραγματικότητα-708250

Πάμε τώρα σε αυτά που δεν είπε το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αναφορά στις επικουρικές συντάξεις που περικόπτονται με σταθερό ρυθμό κάθε μήνα. Η παραμικρή νύξη στο ΕΚΑΣ που βαίνει προς κατάργηση

Το πόσο ξεκομμένα από την πραγματικότητα είναι τα κομματικά και τα κυβερνητικά στελέχη των εκάστοτε πολιτικών φορέων που ασκούν εξουσία, αποδείχθηκε ξανά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του μέλους της πολιτικής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Σκορίνη, ο οποίος ενόψει των εργασιών του συνεδρίου του κόμματος του βρέθηκε στο Βόλο. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά του σε θέσεις και απόψεις που επαναλαμβάνονται με την ίδια σχεδόν φρασεολογία από την κυβερνητική πλευρά, όπως για παράδειγμα οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ίσως και από τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, το σχέδιο για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε επίσης σε 250.000 θέσεις εργασίας που όπως είπε έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο κόφτης δαπανών στο δημόσιο, που αποδέχθηκε η συγκυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Πάμε τώρα σε αυτά που δεν είπε το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αναφορά στις επικουρικές συντάξεις που περικόπτονται με σταθερό ρυθμό κάθε μήνα. Η παραμικρή νύξη στο ΕΚΑΣ που βαίνει προς κατάργηση. Ούτε μια λέξη για τη βασική προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει τα ηνία της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Δεν μας είπε επίσης αν υπάρχει ικανοποίηση στο κόμμα για την έκβαση της υπόθεσης με τις τηλεοπτικές άδειες, όπου μια διαδικασία η οποία παρουσιάστηκε σαν καίριο χτύπημα κατά της διαπλοκής τείνει να εξελιχθεί σε πραγματικό πολιτικό «Βατερλό» μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις που παραπέμπουν στην αμαρτωλή περίοδο της Τράπεζας Κρήτης.

Καλύπτοντας για περισσότερα από 23 χρόνια ανάλογες συνεντεύξεις ομολογώ ότι δεν έχω καταφέρει ακόμη να ξεκαθαρίσω αν τα όσα αναφέρουν τα εκάστοτε κομματικά ή κυβερνητικά στελέχη υπαγορεύονται από τη γραμμή που είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν ή αν πρόκειται για θέσεις τις οποίες ενστερνίζονται επειδή τις πιστεύουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εικόνα που παρουσιάζουν, ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα την οποία βιώνει η πλατιά πλειοψηφία των πολιτών. Οι τελευταίοι, απολύτως δικαιολογημένα έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στον πολιτικό λόγο που αρθρώνουν οι εκπρόσωποι του συστήματος εξουσίας. Ισως πάλι η παράλληλη πραγματικότητα στην οποία ζουν τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, να αποτελεί την αναγκαία διαχωριστική γραμμή από την υπόλοιπη κοινωνία, η οποία είναι καταδικασμένη να πληρώνει τα λάθη των δικών τους επιλογών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου