Περάστε κόσμε

περάστε-κόσμε-781776

Με ποια κριτήρια και με ποιες προϋποθέσεις έγιναν οι προσλήψεις της εντεκάδας των συμβούλων υπουργών;

Το βόλεμα ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας κομματικός στρατός από μετακλητούς, συμβούλους και λοιπούς παρατρεχάμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν αφενός να παραμείνει στην εξουσία η νυν συγκυβέρνηση και αφετέρου θα επωφεληθούν τα μέγιστα σε μια περίοδο όπου η ανεργία τσακίζει κόκκαλα. Οι νέες προσλήψεις ειδικών συμβουλών που δημοσιεύτηκαν στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορούν στα πολιτικά γραφεία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Πρόκειται για έντεκα νέες θέσεις ειδικών συμβούλων που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με περισσότερα από 310.000 ευρώ το χρόνο, ενώ τόσο στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας, όσο και σε αύτη του υπουργείου Οικονομίας και Τουρισμού, προκύπτουν δαπάνες πέραν των πιστώσεων του προϋπολογισμού, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν είτε από τα αποθεματικά του, είτε από το κονδύλι για την κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών.

Προφανώς το βόλεμα… συγγνώμη, οι προσλήψεις έντεκα επιπλέον ειδικών συμβουλών για την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό των παραπάνω κυβερνητικών στελεχών, χαρακτηρίζονται εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν με τον συγκεκριμένο τρόπο και να χρηματοδοτηθούν από πόρους που αύτη τη στιγμή δεν υπάρχουν, κατ’ ουσία.

Περίπου 30.000 ευρώ το χρόνο θα λάβει ο κάθε ένας από τους επιπλέον επιστημονικούς συνεργάτες των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη και της κ. Έλενας Κουντουρά. Καθόλου άσχημα για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, όπου ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι κάτω από τα 500 ευρώ το μήνα και στον δημόσιο, λίγο πάνω από τα 650.

Με ποια κριτήρια και με ποιες προϋποθέσεις έγιναν οι προσλήψεις της εντεκάδας των συμβούλων; Αξίζουν οι συγκεκριμένοι να αμείβονται με σχεδόν 2.500 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που υπάρχουν νέοι επιστήμονες με πτυχία και διδακτορικούς τίτλους που είτε αναγκάζονται και δουλεύουν ως σερβιτόροι, είτε εγκαταλείπουν τη χώρα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε ευρωπαϊκά και όχι μόνο κράτη, όπου η αξιοκρατία και η αναγνώριση των ικανοτήτων των νέων δεν επηρεάζεται από την κομματική ταυτότητα των γονιών τους, ή από τη δική τους διάθεση να ξεπουλήσουν τις αρχές τους ώστε να ενταχθούν σε ένα κομματικό στρατό. Ευχή μας είναι οι νέοι επιστημονικοί σύμβουλοι των υπουργών να συμβάλουν με τις γνώσεις και την επιστημονική τους κατάρτιση στην αναβάθμιση του παραγόμενου κυβερνητικού έργου. Στα κυβερνητικά ανάκτορα δεν χωρούν άλλοι «Καρανίκες»…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου