Η ανελέητη πραγματικότητα των περικοπών

η-ανελέητη-πραγματικότητα-των-περικο-789318

Το «τσουνάμι» των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που χτύπησε για πρώτη φορά τους συνταξιούχους λίγο μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αυτές τις ημέρες που καταβάλλονται οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου. Τα γνωστά θύματα βλέπουν και πάλι τις γνωστές μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους και αδυνατούν να αντιληφθούν πώς είναι δυνατόν η συγκυβέρνηση να επιμένει ότι δεν έχουν γίνει περικοπές στις συντάξεις, αλλά ότι αυτό που συμβαίνει είναι το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεών τους βάσει του νόμου Κατρούγκαλου. Από 10% έως και 38% (σε ορισμένες περιπτώσεις), φτάνει το ύψος των νέων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, ενώ αυτές οι μειώσεις θα συνεχιστούν έως το τέλος του 2016 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο! Ετσι σε λίγα χρόνια θα επιτευχθεί ο στόχος που έχουν θέσει οι δανειστές, να μην υπάρχει δηλαδή στην Ελλάδα καμία σύνταξη πάνω από τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Και δεν είναι μόνο οι περικοπές στις συντάξεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι απόμαχοι της δουλειάς. Από χθες άρχισαν να αναρτώνται τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που μαζί με τους υπόλοιπους φόρους (έμμεσους και άμεσους) και το κύμα ακρίβειας στην αγορά, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους συνταξιούχους, ενόψει μάλιστα και του χειμώνα όπου το κόστος διαβίωσης είναι πανάκριβο.

Στον αντίποδα αυτής της αφόρητης κατάστασης οι συνταξιούχοι ακούνε τα κυβερνητικά στελέχη να υπερασπίζονται με πάθος τις πολιτικές τους επιλογές και να μετατρέπουν σε επιτεύγματα τις παλινωδίες, τις υποχωρήσεις και τα ανερυθρίαστα ψέματα που έχουν πει στον ελληνικό λαό, το διάστημα που βρίσκονται στην εξουσία. Ενας νέος κύκλος παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των πολιτών, μεταξύ των οποίων και τα μεγάλα θύματα του νέου ασφαλιστικού, οι συνταξιούχοι, αναμένεται να ανοίξει στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου η κυβέρνηση με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ένα σχέδιο δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών έτσι ώστε να μετριαστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Οσοι τρέφουν ακόμη αυταπάτες για τα πραγματικά κίνητρα και των νυν κυβερνώντων και ελπίζουν ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο η δύσκολη καθημερινότητά τους, ας κοιτάξουν πρώτα τις άδειες τσέπες τους και στη συνέχεια ας ανοίξουν τους τηλεοπτικούς δέκτες προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία ενός πρωθυπουργού που είναι ξεκομμένος από την πραγματικότητα και έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια και την αξιοπιστία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου