Φρούδες ελπίδες

φρούδες-ελπίδες-815769

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση του υπουργείου Υποδομών στην επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας για τον περιφερειακό δρόμο του Βόλου. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο καθώς αφορά ένα πολύπαθο έργο για το οποίο απαιτείται η ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ενός δυσκίνητου από τη φύση του υπουργείο, τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τραγική. Αν δε αναλογιστούμε και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που καίγεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να διαμορφώσει, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της, το τηλεοπτικό τοπίο, τότε δεν πρέπει να τρέφουμε πολλές προσδοκίες για την εξέλιξη του κορυφαίου οδικού έργου του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Ισως έχουν ξεχάσει στο υπουργείο Υποδομών ότι ο Βόλος αποτελεί τη μοναδική μεγάλη πρωτεύουσα της χώρας χωρίς ολοκληρωμένη περιφερειακή οδό. Προφανώς τα στελέχη του υπουργείου αγνοούν ότι τώρα το καλοκαίρι οι Βολιώτες δεινοπαθούν τα σαββατοκύριακα, στο παραλιακό μέτωπο μετά την Αγριά, ώστε να κάνουν ένα μπάνιο.

Σίγουρα όμως η Βολιώτισσα υφυπουργός Υποδομών έχει άριστη γνώση του προβλήματος του περιφερειακού και των επιπτώσεων αυτού του προβλήματος στην ομαλή λειτουργία της πόλης. Γι’ αυτό και η επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας απευθύνεται στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ζητώντας της αφενός να παράσχει συγκεκριμένη ενημέρωση για τις εκκρεμείς μελέτες στα τμήματα από την Μπουρμπουλήθρα μέχρι τον κόμβο Λαρίσης και από τον κόμβο της ΑΓΕΤ έως την Αγριά και αφετέρου να παρέμβει στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων για την απεμπλοκή του έργου, μήπως και αποκτήσει κάποτε ο Βόλος έναν ολοκληρωμένο, λειτουργικό και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο αντί για το μισό τμήμα του περιφερειακού που υφίσταται σήμερα.

Για να έχουν όμως αποτέλεσμα οι ενέργειες της Βολιώτισσας υφυπουργού πρέπει οι πολιτικοί της προϊστάμενοι και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να ασχοληθούν σοβαρά με την οδική παράκαμψη του πολεοδομικού μας συγκροτήματος. Δυστυχώς τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επικεντρώσει στην επικοινωνιακή τακτική, τη στιγμή που τα προβλήματα του κόσμου είναι εκρηκτικά και επιβάλουν την ανάληψη αμέσων πρωτοβουλιών. Σε ό,τι αφορά στους υπηρεσιακούς παράγοντες, αυτοί λειτουργούν ανάλογα με την πίεση που δέχονται από τους πολιτικούς ιθύνοντες. Αν λάβουμε υπόψη την κατάντια του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, τότε αυτή η πίεση είναι διαχρονικά ανύπαρκτη. Πλέον θεωρείται σχεδόν αδύνατο να τελειώσει το συγκεκριμένο έργο επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης, που εκτός των δεδομένων δυσλειτουργιών της δεν διακατέχεται και από τα καλύτερα των συναισθημάτων για την περιοχή μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου