Το άβατο της Πορταριάς

το-άβατο-της-πορταριάς-816367

Το αντάρτικο στην Πορταριά με τις καταστροφές στα συστήματα χλωρίωσης του νερού, την άρνηση τοποθέτησης υδρομέτρων και σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης καθώς και η μη συμμόρφωση με την απόφαση για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, την οποία η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου αδυνατεί προς το παρόν να διαχειριστεί. Αν μάλιστα προσθέσουμε σε όλα αυτά τις απειλές κατά υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι αναγκάζονται και πραγματοποιούν ακόμη και εργασίες ρουτίνας στο δίκτυο υδροδότησης της περιοχής, παρουσία αστυνομικών οργάνων τότε δεν απέχουμε πολύ από το καθεστώς άβατου που προσπαθούν να επιβάλουν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, οι οποίες υιοθετούν πρακτικές ποινικά κολάσιμες. Αν δεν ελεγχθεί άμεσα αυτή η κατάσταση τότε σε λίγο καιρό η Πορταριά θα είναι για τους υπαλλήλους και τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ ότι είναι τα Εξάρχεια για την Ελληνική Αστυνομία!

Το τίμημα αυτής της αυθαιρεσίας το πληρώνει η περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Η Πορταριά διασύρεται πανελλαδικά, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, επειδή το σύστημα χλωρίωσης έχει καταστραφεί από τον περασμένο χειμώνα και η αρμόδιες υπηρεσίες, πρώτον ολιγώρησαν σε ό,τι αφορά στην αντικατάστασή του και δεύτερον δεν ενημέρωσαν εγκαίρως και επαρκώς την κοινή γνώμη για το πρόβλημα μικροβιακής επιβάρυνσης του νερού στο δίκτυο της Πορταριάς. Από την άλλη, η συνεχής αντικατάσταση των χλωριωτών θυμίζει πλέον φαύλο κύκλο καθώς μέσα σε τρία χρόνια έχουν υποστεί δολιοφθορές επτά συστήματα. Το κόστος των συγκεκριμένων πράξεων επιβαρύνει το σύνολο των καταναλωτών της ΔΕΥΑΒΜ και όχι μόνο τους κατοίκους της Πορταριάς.

Στο ίδιο διάστημα έχουν υποβληθεί τέσσερις μηνύσεις κατά αγνώστων χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα. Οι αυτονομιστές της περιοχής αποθρασύνθηκαν εντελώς και άρχισαν να στέλνουν απειλητικά σημειώματα στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία ενός συστήματος που υφίσταται για να προφυλάσσει πρωτίστως τη δημόσια υγεία. Οσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό είτε εξυπηρετούν συμφέροντα, είτε είναι ανεγκέφαλοι. Η ανεξέλεγκτη δράση τους πληγώνει την εικόνα της περιοχής και δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία. Ιδίως όταν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες αδυνατούν να συντονιστούν και είτε κρύβονται πίσω από το γράμμα του νόμου, είτε ενεργούν με τρόπο ακατανόητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου