Ο φαύλος κύκλος της δυσφήμισης

ο-φαύλος-κύκλος-της-δυσφήμισης-818095

Ο αντίκτυπος από αυτό τον θόρυβο θα είναι σημαντικός και θα βιώσουν τις συνέπειες της δυσφήμισης οι επαγγελματίες των περιοχών όπου το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση

Ερώτημα πρώτο: το νερό στην Πορταριά και την ευρύτερη περιοχή μέχρι την Αλλη Μεριά είναι κατάλληλο προς πόση; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα προκύπτει αβίαστα από τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έκαναν τόσο η ΔΕΥΑΜΒ, όσο και η διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας. Ερώτημα δεύτερο: οι κάτοικοι των περιοχών όπου έχει εντοπιστεί μικροβιακό φορτίο στο νερό του δικτύου υδροδότησης, πίνουν αυτό το νερό και το χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες στο μαγείρεμα κ.λπ.; Επίσης η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι προφανής καθώς το σύνολο των κατοίκων από την Πορταριά μέχρι τις Σταγιάτες και την Αλλη Μεριά πίνουν κανονικά το νερό του δικτύου ενώ πολλοί κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου πήγαιναν καθημερινά στις δημόσιες βρύσες που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα για να γεμίσουν μπουκάλια με νερό από τις πηγές της Πορταριάς. Ερώτημα τρίτο: Η ΔΕΥΑΜΒ ενήργησε κατά τον ενδεδειγμένο τρόπο, ενημερώνοντας αμέσως τον κόσμο για την ακαταλληλότητα στο νερό του δικτύου; Ως απάντηση σε αυτό το ερώτημα παραθέτουμε την επισήμανση της ίδιας της επιχείρησης ύδρευσης ότι εφόσον δεν έχει αρθεί η απαγόρευση στη χρήση του νερού από τον Οκτώβριο του 2015 δεν υπήρχε λόγος για περαιτέρω ενημέρωση. Πάνω σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε την επισήμανση της διεύθυνσης Υγείας της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία μετρήσεων για το νερό της Πορταριάς από όπου πρόεκυπτε ότι το μικροβιακό φορτίο ήταν μηδενικό. Ερώτημα πέμπτο: Η διεύθυνση υγείας τη τοπικής περιφερειακής ενότητας έπραξε τα δέοντα όταν διαπίστωσε από τα τέλη Μαΐου ότι υπάρχει πρόβλημα μικροβιακού φορτίου στο νερό της επίμαχης περιοχής; Η δημοσιοποίηση του θέματος μετά από σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Από τη μια λοιπόν έχουμε δύο υπηρεσίες που γνώριζαν το πρόβλημα και περιορίστηκαν στην ανταλλαγή εγγράφων και από την άλλη μια περιοχή με τεράστια τουριστική και οικονομική αξία για ολόκληρη τη Μαγνησία, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Ο αντίκτυπος από αυτό τον θόρυβο θα είναι σημαντικός και θα βιώσουν τις συνέπειες της δυσφήμισης οι επαγγελματίες των περιοχών όπου το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση. Ούτε ο υπηρεσιακός παράγοντας που ενεργεί με τρόπο ώστε να μην βρεθεί ο ίδιος μπλεγμένος, ούτε ο αιρετός που λειτούργει σαν ευθυνόφοβος δημόσιος υπάλληλος και ανταλλάσει επιστολές, αντί να δημοσιοποιήσει αμέσως ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας μπορούν να αντιληφθούν την αγωνία των επαγγελματιών στην Πορταριά που διασύρεται ξανά σε πανελλαδικό επίπεδο. Αντίστοιχο μερίδιο ευθυνών φέρουν και οι γνωστοί – άγνωστοι «αυτονομιστές» της περιοχής, οι οποίοι με τους βανδαλισμούς και τις δολιοφθορές που προκαλούν στη δημόσια περιουσία το μόνο που καταφέρνουν είναι να βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Για όλα τα υπόλοιπα καλείται να παρέμβει η δικαιοσύνη μήπως και μάθουν να λειτουργούν όπως πρέπει σε θέματα μείζονος σημασίας για τη δημόσια υγεία, οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου