Στερνή μου γνώση…

στερνή-μου-γνώση-822421

Ο βαρύς λογαριασμός των συμφωνηθέντων, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, έπεσε σαν πραγματική κεραμίδα πρώτα στα κεφάλια των συνταξιούχων. Ακολούθησαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και έπεται συνέχεια με το σύνολο των φορολογουμένων από τα τέλη Αυγούστου που θα φτάσουν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ και πάει λέγοντας. Μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει Ελληνας ο οποίος δεν θα έχει αισθανθεί στο πετσί του τις συνέπειες από το τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο καθώς βεβαίως και από τις αλλεπάλληλες αξιολογήσεις των δανειστών, ώστε να εκταμιεύονται οι δόσεις του νέου δανείου.

Οι συνταξιούχοι που πήραν κουτσουρεμένες τις συντάξεις Ιουλίου το φυσάνε και δεν κρυώνει. Οι περισσότεροι εξ αυτών ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε ακόμη και επιστροφή της 13ης σύνταξης, ωστόσο στην πορεία ψήφισε το πιο σκληρό ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα αντί για αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς οι πολίτες να βρεθούν μπροστά σε νέα οικονομικά αδιέξοδα. Η απόγνωση και η απελπισία που προκάλεσαν οι νέες περικοπές έστειλαν ακόμη και στο νοσοκομείο κάποιους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήραν τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους. Γι αυτούς τους ανθρώπους η καθημερινότητα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς τα χρήματα που τους αφαιρούνται είτε μέσω του ΕΚΑΣ, είτε μέσω των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις δεν θα μπορέσουν να τα αναπληρώσουν και θα αναγκαστούν να κάνουν περικοπές σε αλλά έξοδα όπως τα φάρμακα, το φαγητό ή η θέρμανση τους το χειμώνα.

Στον ιδιωτικό τομέα οι συνέπειες από τη μείωση του αφορολογήτου έγιναν εμφανείς από χθες που άρχισαν να καταβάλλονται οι μισθοί του Ιουνίου. Αντίστοιχες υποσχέσεις με τους συνταξιούχους είχαν λάβει και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που πίστεψαν και ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ταυτόχρονα αναπροσαρμογή προς τα πάνω των δικών τους αποδοχών. Αντί για αυξήσεις πήραν μια… τεράστια απογοήτευση και συνειδητοποίησαν, όπως και οι συνταξιούχοι, ότι ο Γολγοθάς τους θα συνεχιστεί για αρκετά ακόμη χρόνια. Ολοι αυτοί οι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι πολίτες ακούνε τα κυβερνητικά στελέχη να επιρρίπτουν στα ΜΜΕ το κλίμα οργής που κυριαρχεί στην κοινωνία για τα δεινά που της επεφύλασσε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση. Ενα μικρό μέρος αυτής της οργής εκφράστηκε στην πρόσφατη πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο. Τα υπόλοιπα από το Φθινόπωρο, που έρχεται πραγματική σφαγή στα εργασιακά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου