Το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη

το-πιο-επικίνδυνο-ζώο-στον-πλανήτη-826590

Τα απανωτά κρούσματα θανάτωσης αδέσποτων σκυλιών με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην περιοχή της Κριθαριάς έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τους οικιστές, οι οποίοι περιποιούνται και παρέχουν ιατρική φροντίδα στα άμοιρα τετράποδα που εγκαταλείπονται κατά διαστήματα κοντά στον οικισμό. Αυτό το διάστημα κυκλοφορούν στην Κριθαριά σχεδόν 20 αδέσποτα σκυλιά, τα περισσότερα εκ των οποίων επιβιώνουν χάρις τα φιλοζωικά συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής. Παρά τις προσπάθειές τους να περιθάλψουν όσα ζώα είναι άρρωστα, να στειρώσουν κάποια από αυτά και να εξασφαλίσουν φαγητό και νερό σε κάθε τετράποδη ψυχή, το τελευταίο διάστημα γίνονται μάρτυρες τραγικών περιστατικών από φόλες που πετάνε άγνωστοι. Προφανώς όσοι θεωρούν ότι η μοναδική λύση για να μη τους ενοχλούν τα αδέσποτα είναι να τα σκοτώσουν με μαρτυρικό τρόπο, σκορπώντας δηλητηριασμένα δολώματα, δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο να τα πιάσει στα χέρια του ή ακόμη και να τα βάλει στο στόμα κάποιο από τα πολλά παιδιά που παίζουν στην περιοχή.

Η απόφαση των κατοίκων να επικηρύξουν τον ή τους δράστες αυτών των αποτρόπαιων ενεργειών, αποσκοπεί στο να αποθαρρύνει ανάλογες πράξεις. Μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν βρει τραγικό θάνατο τέσσερα αδέσποτα ζώα που φρόντιζαν οι κάτοικοι της Κριθαριάς, ενώ όλα τους ήταν στειρωμένα. Αυτό δεν εμπόδισε το ή τα ανθρωπόμορφα τέρατα από το να σκορπίσουν το θάνατο στα άμοιρα τετράποδα και να προκαλέσουν σοκ στους ανθρώπους που τα φρόντιζαν.

Αυτές τις ημέρες έχει ανοίξει ξανά το θέμα των αδέσποτων ζώων στο δήμο Βόλου, καθώς η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν έχει αποδώσει. Το ένα και μοναδικό κυνοκομείο δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει και να περιθάλψει τα αδέσποτα ζώα που συνεχίζουν και εγκαταλείπονται στους δρόμους. Η ανεύθυνη στάση των ίδιων των πολιτών τροφοδοτεί ένα πρόβλημα χωρίς διαφαινόμενη λύση στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια. Μαζί με τα αδέσποτα αυξάνεται ο αριθμός των ανεγκέφαλων που τα θανατώνουν, επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα απαλλαγούν από αυτά. Οσο υπάρχουν όμως άλλοι ανεγκέφαλοι που εγκαταλείπουν στη μοίρα τους κατοικίδια ζώα τα οποία δεν τους είναι πλέον επιθυμητά και όσο δεν εφαρμόζονται σοβαρές πολιτικές για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα βασανισμού και θανάτωσης ανυπεράσπιστων ψυχών από ανθρωπόμορφα κτήνη, που παρά την αυστηρή νομοθεσία που ισχύει πλέον και στη χώρα μας δεν αποθαρρύνονται και συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου