Και του χρόνου η ανεργία θα καλπάζει

και-του-χρόνου-η-ανεργία-θα-καλπάζει-828727

Ψιλά γράμματα αποτελούν για τα ξένα κέντρα εξουσίας που επιβάλουν τις αποφάσεις τους στις ελληνικές κυβερνήσεις της μνημονιακής εποχής, τα εφιαλτικά στοιχεία για την ανεργία. Η διόγκωσή της τους τελευταίους μήνες αντί να σημάνει συναγερμό για την ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών πολιτικών με ουσιαστικό χαρακτήρα, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, αντιμετωπίζεται σαν φυσιολογική εξέλιξη για την οποία υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο. Επιπρόσθετα, βρίσκονται προ των πυλών νέες επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά που θα επιδεινώσουν το φαινόμενο και θα διογκώσουν τις στρατιές των ανέργων. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η κατάργηση, επί της ουσίας, του δικαιώματος στην απεργία πού μεθοδεύεται από τους δανειστές (με την ελληνική κυβέρνηση να μην αντιδρά προς το παρόν στο βαθμό που όλοι θα περίμεναν), θα επιχειρηθεί να επιβληθούν στη χώρα μας το ερχόμενο Φθινόπωρο οπότε και θα γίνει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Με το μαχαίρι στο λαιμό, λόγω της καταβολής της επόμενης δόσης του δανείου για το τρίτο μνημόνιο, η συγκυβέρνηση θα κληθεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει υποτίθεται έναν σχεδιασμό ο οποίος μοιάζει προειλημμένος. Εχοντας χάσει την αξιοπιστία της εντός και εκτός συνόρων καθώς και την εμπιστοσύνη των πολιτών η κυβέρνηση και εν προκειμένω η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει να πείσει τους δανειστές ότι τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα στην αγορά εργασίας και θα πολλαπλασιάσουν τις περιπτώσεις συνανθρώπων μας οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή μοίρα.

Ο εργασιακός Αρμαγεδδώνας που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν στον ιδιωτικό τομέα θα μετατρέψει σε κανονική ζούγκλα την ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας. Οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά και οι αποδοχές των κατ’ ευφημισμόν εργαζομένων θα συρρικνωθούν ακόμη πιο πολύ. Η ίδια λάθος συνταγή που οδήγησε την χώρα στη σημερινή κατάντια φαίνεται πως θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί ξανά έτσι ώστε να δοθεί η χαριστική βολή σε όποια υγιή αναπτυξιακή προσπάθεια έχει απομείνει στο τόπο μας. Μετά από ένα χρόνο που η ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα δημοσιοποιήσει ξανά τα στοιχεία για την ανεργία, εδώ θα είμαστε για να κάνουμε αποτίμηση. Οι σημερινοί κυβερνώντες που εμφανίζονται ως υπερασπιστές των εργασιακών δικαιωμάτων και την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να βάλουν ταφόπλακα στον ιδιωτικό τομέα δεν γνωρίζουμε αν θα βρίσκονται ακόμη στις καρέκλες της εξουσίας, ή αν θα τους έχει στείλει ο λαός εκεί που τους αξίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου