Κάθε εβδομάδα και ένα χαστούκι!

κάθε-εβδομάδα-και-ένα-χαστούκι-829607

Ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν γίνει πλέον το αγαπημένο κλοτσοσκούφι της συγκυβέρνησης. Κάθε εβδομάδα οι κάτοικοι αυτού του τόπου δέχονται και από ένα χαστούκι που χειροτερεύει της καθημερινότητά τους, στερώντας τους ευκαιρίες τις οποίες απολαμβάνουν άλλες περιοχές. Η κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Βόλου και η μεταφορά του στη Λάρισα, αποτελεί το τελευταίο χτύπημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αφού εξαιρέθηκε ο νομός από τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αφού έκλεισε το Ταχυδρομείο τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, αφού οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης έκριναν υπερεπαρκείς τους χώρους του δικαστικού μεγάρου, έρχεται τώρα το υπουργείο Υγείας να καταργήσει το πρώτο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και να το μεταφέρει στη Λάρισα. Από την επόμενη κιόλας εβδομάδα οι Βολιώτες και οι Μαγνησιώτες κάθε φορά που θα τηλεφωνούν στο 166 θα πρέπει να εξηγούν στον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ Λάρισας που ακριβώς βρίσκεται το περιστατικό το οποίο χρήζει άμεσης βοήθειας και στη συνέχεια το τηλεφωνικό κέντρο θα πρέπει να καθοδηγήσει το πλήρωμα του ασθενοφόρου στο Βόλο, ώστε να μεταβούν οι διασωστες στο σημείο και να παραλάβουν τον ασθενή. Πολύ φοβόμαστε ότι με αυτό το μοντέλο λειτουργίας σε κάποιες οριακές περιπτώσεις ο ασθενής θα αποδημήσει εν τόπο χλοερό και το μόνο όχημα που θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να τον παραλάβει θα είναι αυτό του γραφείου τελετών!

Στο υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση θέλουν να αναδιοργανώσουν την υπηρεσία του τοπικού ΕΚΑΒ και να αξιοποιήσουν για τη στελέχωση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων, όπου υπάρχουν ελλείψεις, τους πέντε εργαζόμενους του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στο Βόλο που από την επόμενη εβδομάδα θα είναι χωρίς αντικείμενο εργασίας. Στους υπολογισμούς τους δεν έλαβαν υπόψη ότι οι τρεις από τους πέντε εργαζόμενους δεν μπορούν να εργαστούν στις βάρδιες των ασθενοφόρων λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Το χειρότερο είναι όμως ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ αντί να διεκδικήσει την αγορά ασθενοφόρων, έτσι ώστε να αντικατασταθεί ο στόλος των οχημάτων που έχουν γράψει 100άδες χιλιάδες χιλιόμετρα και μένουν στο δρόμο από μηχανικές βλάβες κάθε τρεις και λίγο, προχώρα σε αλχημείες έτσι ώστε να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Την ίδια στιγμή η τοπική κοινωνία και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της απλά παρακολουθούν αδρανείς τις εξελίξεις και ανέχονται να μετατρέπονται οι ψηφοφόροι τους στους μεγαλύτερους καρπαζοεισπράκτορες της επικράτειας!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου