Γιώργος Λαμπράκης: Επιστροφή σε μία ζοφερή πραγματικότητα

γιώργος-λαμπράκης-επιστροφή-σε-μία-ζο-11109

Με την αγορά να μετρά τις απώλειές της από τη νέα πτώση στον τζίρο που κατέγραψαν τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια και της φετινής πασχαλινής περιόδου και το σύνολο των παραγωγικών και οικονομικών τάξεων να βρίσκεται επί ποδός πολέμου, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων για το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό, η κοινωνία επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς μετά την εορταστική ανάπαυλα. Το βουνό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που αφήσαμε πίσω μας για λίγες ημέρες βρίσκεται και πάλι απέναντί μας, με την πίεση των δανειστών να γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική και τις αντοχές της κυβέρνησης και των πολιτών να δοκιμάζονται.

Η απογοητευτική εικόνα στην αγορά, όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις συνέχισαν να καταγράφουν αρνητικούς τζίρους, είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτική της τραγικής εικόνας της πραγματικής οικονομίας η οποία βαδίζει στον έβδομο χρόνο κρίσης και αβεβαιότητας. Με το μυαλό στις υποχρεώσεις τους προς τις εφορίες και τις τράπεζες και όχι στην κατανάλωση, οι πολίτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, περιορίζοντας τις αγορές τους στα απολύτως ελάχιστα και απαραίτητα. Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν την ψήφιση δύο νομοσχεδίων τα οποία θα επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ την ήδη αφόρητη καθημερινότητά τους. Από τη μια το ασφαλιστικό υποθηκεύει το μέλλον των εν ενεργεία εργαζομένων και οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση τους νυν συνταξιούχους, ενώ από την άλλη το φορολογικό έρχεται για να αρπάξει μέσα από τους αναρίθμητους έμμεσους και άμεσους φόρους ό,τι έχει απομείνει στις τσέπες των πολιτών.

Οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή που έχουν προγραμματιστεί απεργιακές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αποτελούν την επιβεβλημένη αντίδραση της κοινωνίας σε μέτρα τα οποία την καταδικάζουν. Ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζί με τους αγρότες και τους συνταξιούχους, βρίσκονται στην ίδια μοίρα και καλούνται να αποτρέψουν σχέδια με περίπου κοινό αρνητικό αντίκτυπο. Αφετηρία όλων αυτών των σχεδίων είναι η βασική επιδίωξη των δανειστών να στραγγίξουν τη χώρα και το λαό της, επιβάλλοντας στις ανίσχυρες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών εξοντωτικά μέτρα. Οι πολίτες από την πλευρά τους, έχοντας απέναντι τους αδίστακτους εταίρους και άβουλους κυβερνώντες, προετοιμάζουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ώστε να σώσουν οτιδήποτε μπορεί πλέον να σωθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου