Στο μυαλό του Πολ Τόμσεν

στο-μυαλό-του-πολ-τόμσεν-25842

Ενας στους τέσσερις Ελληνες βρίσκεται πλέον σε δεινή κατάσταση

Τελικά το αφορολόγητο όριο είναι υψηλό στη χώρα μας; Είναι δυνατόν το αφορολόγητο στη Γερμανία να είναι χαμηλότερο από την Ελλάδα; Επιτρέπεται το 55% των Ελλήνων φορολογούμενων να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρου, λόγω του αφορολογήτου; Αυτά τα ερωτήματα έθεσε ο ανεκδιήγητος Πολ Τόμσεν μπλοκάροντας, επί της ουσίας, το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών. Ο ισχυρός άντρας του ΔΝΤ ξαναχτυπά στην πιο κρίσιμη ώρα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πάρει το αίμα του πίσω για τη διαρροή των συνομιλιών του με την Ντέλια Βελκουλέσκου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πεισματική εμμονή του στον αδιέξοδο δρόμο της διαρκούς αύξησης των φόρων, σε μια κοινωνία η οποία έχει εξαντλήσει τα όρια των φοροδοτικών της αντοχών.

Προφανώς δεν είναι υψηλό το αφορολόγητο όριο των 9.100 ευρώ σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα έχει καταποντιστεί στα 600 με 700 ευρώ. Προφανώς είναι δυνατόν να είναι υψηλότερο το αφορολόγητο όριο στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία, από τη στιγμή που οι φίλοι μας οι γερμανοί λαμβάνουν ως επίδομα ανεργίας ένα ποσό το οποίο στην χώρα μας αποτελεί άπιαστο όνειρο ακόμη και για εργαζόμενους κοντά στη συνταξιοδότηση. Ασφαλώς και επιτρέπεται το 55% των Ελλήνων να εξαιρείται από την καταβολή φόρου, από τη στιγμή που ένα σημαντικό μέρος αυτού του ποσοστού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και πολύ κοντά στο όριο της απόλυτης ένδειας. Ενας στους τέσσερις Ελληνες βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων ερευνών. Πως είναι δυνατόν να φορολογηθούν αυτοί οι άνθρωποι έστω και με ένα ευρώ;

Τα σχεδόν 85 δισεκατομμύρια ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους. Οι επερχόμενες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές και η επιπλέον επιβάρυνση που θα προκύψει για τα μικρομεσαία νοικοκυριά, θα διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη μαύρη τρύπα στα δημόσια έσοδα. Ολα αυτά κάνει πως δεν τα αντιλαμβάνεται ο κ. Τόμσεν. Το χειρότερο είναι πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας του έδωσε το δικαίωμα, τα τελευταία χρόνια, να λειτουργεί με αυτό τον αυθαίρετο τρόπο. Το τραγικό είναι ότι εξακολουθεί να του δίνει δικαιώματα ώστε να αμφισβητεί την κοινή λογική και την απελπιστική κατάσταση στην ελληνική κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου