Γιώργος Λαμπράκης: Το τίμημα της λασπομαχίας

γιώργος-λαμπράκης-το-τίμημα-της-λασπο-34820

Αφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη του Βόλου τα τελευταία 24ωρα τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες και τις επιθέσεις μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και ιδιοκτητών τοπικών ΜΜΕ, στο πλαίσιο ενός ανηλεούς πολέμου με θύμα την ίδια την εικόνα της περιοχή και τα συμφέροντα των κατοίκων της. Αναφορές σε εκβιασμούς, στημένες προσπάθειες να φιμωθούν μέσα ενημέρωσης, καταγγελίες για ανταλλαγή επιταγών και υποβολή μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση, συνθέτουν αυτό το ζοφερό σκηνικό. Πρόκειται σίγουρα για την πιο θλιβερή περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πόλη που αντιμετωπίζει εκρηκτικά προβλήματα, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά.

Από τη στιγμή που οι παραπάνω υποθέσεις έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη δεν έχουμε άλλη επιλογή από το περιμένουμε τη δική της ετυμηγορία, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στην ανεξάρτητη δικαστική εξουσία. Οσο πιο γρήγορα ξεδιαλύνει το κουβάρι των καταγγελιών και των εκατέρωθεν επιθέσεων, τόσο το καλύτερο για την τοπική κοινή γνώμη. Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί από προχθές συντηρούν ένα νοσηρό κλίμα και διατηρούν στραμμένα στο Βόλο τα φωτά της αρνητικής δημοσιότητας, πλήττοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια των απλών πολιτών, που δεν έχουν καμία σχέση με τον εν εξελίξει πόλεμο. Οσο μαίνεται αυτή η λυσσαλέα μάχη, η τοπική κοινωνία θα μετρά πληγές και θα καταγράφει απώλειες.

Οσο ήταν σε εξέλιξη χθες, μεταξύ δημαρχείου Βόλου και δικαστικού μεγάρου, τα γεγονότα που σήμερα κατέχουν περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ο Βόλος αποκλειόταν από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης. Παρά τις προσπάθειες των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το σφοδρό κύμα αντιδράσεων από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας και μια από τις πόλεις της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, έμεινε τελικά εκτός νυμφώνος.

Η δημοτική της αρχή συνεχίζει να διεξάγει έναν σκληρό πόλεμο με συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία απαντούν στο ίδιο ύφος, ενώ η εμπλοκή και της δικαιοσύνης μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, έρχεται ώστε να συμπληρώσει το μωσαϊκό μιας δύσοσμης και παρακμιακής κατάστασης. Αναρωτιόμαστε. Είναι ποτέ δυνατόν μια πόλη να ξεπεράσει έτσι τα αδιέξοδά της ;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου