Γιώργος Λαμπράκης: Μέτωπο κατά της δημοτικής αρχής

γιώργος-λαμπράκης-μέτωπο-κατά-της-δημ-109753

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε κατά της προέδρου των δημοτικών υπαλλήλων στο νομό Μαγνησίας, ομάδα δέκα στελεχών της δημοτικής αρχής Βόλου, συσπείρωσε κατά της ομάδας πλειοψηφίας ένα ευρύ μέτωπο συνδικαλιστικών φορέων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων που στηρίζουν την κ. Θάλεια Στάχτου, καταγγέλλοντας προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και απόπειρα συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος ενός προσώπου με ισχυρό θεσμικό ρόλο, που από την αρχή συγκρούστηκε με τον Αχιλλέα Μπέο και τους συνεργάτες του. Αυτό που κατέδειξε η χθεσινή παρουσία τόσων πολλών συνδικαλιστών και δημοτικών συμβούλων, ακόμη και από την περιοχή του Αλμυρού, στη συνέντευξη Τύπου της προέδρου των δημοτικών υπαλλήλων είναι πως όσοι τάχθηκαν στο πλευρό της, στην προσπάθεια να αποσυρθεί η επίμαχη μήνυση, έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά της δημοτικής αρχής, με την οποία οι περισσότεροι διατηρούν τις χειρότερες δυνατές σχέσεις. Ηταν λοιπόν η ιδανική αφορμή, η μήνυση που κατέθεσαν κατά της κας Στάχτου ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, επτά αντιδήμαρχοι και δύο δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, ώστε να εκφραστεί με έναν ακόμη τρόπο η αντίθεσή τους προς τον τρόπο που διοικείται ο δήμος.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η παρούσα δημοτική αρχή είναι πολλά και διαρκώς αυξάνονται. Η μήνυση κατά της προέδρου των εργαζομένων στους δήμους της περιοχής, που αν φτάσει τελικά μέχρι τις δικαστικές αίθουσες και προκύψει καταδικαστική απόφαση για την κ. Στάχτου, τότε η ίδια θα χάσει τη δουλειά της, όπλισε με επιπλέον επιχειρήματα όσους καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή του Βόλου για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της καθώς επίσης και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το προσωπικό. Μάλιστα η παρέμβαση της ίδιας της ομοσπονδίας εργαζόμενων στους ΟΤΑ προσδίδει μεγάλη βαρύτητα στο μέτωπο που έχει συγκροτηθεί κατά της δικαστικής δίωξης της προέδρου των δημοτικών υπαλλήλων της Μαγνησίας. Από τα λεγόμενα του εκπροσώπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που έδωσε το παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, συμπεράναμε ότι στην ομοσπονδία περιμένουν από τη δημοτική αρχή του Βόλου να ανακαλέσει τη μήνυση, διαφορετικά έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του δήμου.

Πραγματικά, το τελευταίο που χρειάζεται την παρούσα περίοδο ο δήμος, ο οποίος κλονίζεται από τη δικαστική περιπέτεια του Αχιλλέα Μπέου, είναι να ανοίξει μέτωπο σύγκρουσης και με τους εργαζόμενους. Το προσωπικό σε υπηρεσίες με τόσο μεγάλη σημασία αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την εξυπηρέτηση των δημοτών, θα έπρεπε να είναι απολύτως προσηλωμένο στα καθήκοντά του και όχι σε κατάσταση αγωνιστικής εγρήγορσης, προκειμένου να αντικρούσει την απόφαση της δημοτικής αρχής να κινηθεί νομικά κατά της προέδρου του σωματείου. Ο δήμος Βόλου πέρασε ουκ ολίγες περιπέτειες στο πρόσφατο παρελθόν με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του που προκάλεσαν μπλακ άουτ στο σύνολο των υπηρεσιών με κορυφαίες την καθαριότητα και την κοινωνική πολιτική. Το κλίμα των τελευταίων 24ωρων παραπέμπει σε ανάλογες περιόδους αναταραχής και κινητοποιήσεων που οδήγησαν τις δύο πλευρές στα άκρα και έφεραν την πόλη στα όρια της. Δεν γνωρίζουμε αν η δημοτική αρχή και το σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν κατά μέτωπο, μετατρέποντας το δήμο Βόλου σε πεδίο μάχης. Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι πως η πόλη και η δημότες της απαιτούν την εκτόνωση της έντασης και την επικράτηση της λογικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου