Γιώργος Λαμπράκης: Ξεχωριστοί δρόμοι

γιώργος-λαμπράκης-ξεχωριστοί-δρόμοι-140008

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα για το ασφαλιστικό και τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν σωρεύσει τα μνημόνια, υπάρχει ένα κομμάτι της που απολαμβάνει τα προνόμια της συγκυβέρνησης και βολεύεται σωρηδόν σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία. Τα κομματικά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τα κομματικά ανάκτορα, προκαλώντας μάλιστα με τη στάση τους. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός κομματικού στρατού που θα τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις του δημοσίου συνεχίζεται, ενώ οι ίδιοι οι υπουργοί, οι οποίοι υποτίθεται ότι ανήκουν σε να κυβερνητικό σχήμα που θα έβαζε τέλος στο συγκεκριμένο νοσηρό φαινόμενο, ενισχύουν με κάθε τρόπο αυτές τις πρακτικές. Τεράστια η απογοήτευση του εκλογικού σώματος που μέσα στην απελπισία του έστειλε στην εξουσία τους πολιτικούς τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη μεγαλύτερη η οργή της κοινωνίας που άκουγε πριν ακριβώς ένα χρόνο τον νυν πρωθυπουργό να διακηρύττει ότι μπαίνει τέλος στην ευνοιοκρατία. Ο ίδιος άνθρωπος έναν χρόνο μετά έχει επιτρέψει την πρόσληψη σε υπουργεία και κομματικά γραφεία, σχεδόν 1.000 ατόμων που βάσει των νομοθετικών ρυθμίσεων οι οποίες πέρασαν πρόσφατα θα αμείβονται με παχυλούς μισθούς. Τώρα, από πού θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθεί ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άνοιξη, όταν προμηνύονται αντίστοιχες καταστάσεις με αυτές του περασμένου καλοκαιριού, που η χώρα μας είχε σχεδόν στραγγαλιστεί από την έλλειψη ρευστότητας, είναι ένα άλλο θέμα. Προς το παρόν αυτό που καίει τους κομματικούς εντεταλμένους είναι να δημιουργήσουν ένα όσο το δυνατόν πιο κλειστό σύστημα εξουσίας όπου οι ημέτεροι θα έχουν τον πρώτο λόγο και θα αποφασίζουν με γνώμονα το δικό τους συμφέρον και απώτερο στόχο τη διατήρηση στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι θα λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, έτσι θα βολέψουν τους συγγενείς και τους φίλους τους, έτσι θα δημιουργήσουν έναν νέο στρατό ψηφοφόρων που θα βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου μόλις προκηρυχτούν εκλογές να κινητοποιηθεί και να στηρίξει το κόμμα με όλες τους τις δυνάμεις. Αλλωστε αυτή η δοκιμασμένη, από τους κυβερνητικούς προκάτοχους του ΣΥΡΙΖΑ, συνταγή κράτησε στην εξουσία για ολόκληρες δεκαετίες πολιτικούς φορείς που έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας τα ίδια ψέματα με αυτά που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι που δεν ανήκουν στις παραπάνω ευνοημένες κατηγορίες πολιτών αυτής της χώρας θα συνεχίσουν να βασανίζονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές και θα παλεύουν ώστε να ανατρέψουν αποφάσεις και σχεδιασμούς, όπως το ασφαλιστικό, που απειλούν τη βιωσιμότητα ολόκληρων επαγγελματικών τάξεων. Ετσι όπως λειτουργούν στην κυβέρνηση δείχνουν να καίγονται, στην κυριολεξία, ώστε να στελεχώσουν με τους δικούς τους ανθρώπους όλα τα καίρια πόστα.

Την ίδια στιγμή τα αδιέξοδα διευρύνονται και η αγωνία του κόσμου μεγαλώνει. Ξεκομμένοι από την εφιαλτική πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι συγκυβερνώντες εξακολουθούν να πορεύονται σε ένα δρόμο ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα προβλήματα των πολιτών. Αυτές οι δυο πορείες δεν μπορούν να συναντηθούν ποτέ και πουθενά καθώς η μια πλευρά παλεύει για την επιβίωσή της και η άλλη για τη διατήρησή της στην εξουσία, όπου τα πλεονεκτήματα και η καλοπέραση προκαλούν απώλεια μνήμης και αθέτηση υποσχέσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου