Γιώργος Λαμπράκης: Κάθε πέρσι και καλύτερα

Τελευταία ενημέρωση: 2016-01-02, 12:30:08
Γιώργος Λαμπράκης: Κάθε πέρσι και καλύτερα

Συνήθεια μας έγινε τα τελευταία χρόνια οι ευχές για το νέο έτος να είναι συγκρατημένες και με εξαιρετικά λίγες πιθανότητες πραγματοποίησης. Συνηθίσαμε ο κάθε χρόνος που φεύγει να είναι χειρότερος από τον προηγούμενο και ο νέος ακόμη πιο δύσκολος σε σχέση με αυτούς που έχουν προσθέσει και αλλά προβλήματα και άλλους φόρους και άλλη κοινωνική αδικία σε ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο δείχνει αξιοθαύμαστα δείγματα αντοχής, υπομονής και καρτερικότητας. Το μόνο που έχουν χάσει οι Ελληνες είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Οι προσδοκίες για μια χώρα χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από χρηματοπιστωτικούς οίκους, διεθνή και ευρωπαϊκά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και εγχώριες καταστροφικές πολιτικές, που βασίζονται πάντα στη ίδια αντιλαϊκή συνταγή. Φαίνεται από τις ευχές του κόσμου κατά τη διάρκεια και της φετινής εορταστικής περιόδου ότι ελάχιστα ελπίζουν οι Μαγνησιώτες που μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνες βιώσαν και θα συνεχίσουν να βιώνουν, άγνωστο για πόσα χρόνια ακόμη, ένα εξοντωτικό για τους ασθενέστερους, σύστημα διακυβέρνησης με ανελέητους φόρους, αλλεπάλληλες περικοπές και διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Η χρονιά που έφυγε ήταν από τις πιο δύσκολες της τελευταίας πενταετίας. Οι περσινές ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική υπερηφάνεια διαψεύστηκαν πανηγυρικά και μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα επιστρέψαμε στην ίδια οδυνηρή αφετηρία. Με ένα ακόμη μνημόνιο στην πλάτη, με περισσότερους φόρους και περικοπές από την καινούργια χρονιά και με περισσότερους ανέργους, καθώς οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και πολιτικές που οδηγούν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν άγνωστη έννοια για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία μαυρίζουν την καρδιά των Ελλήνων και πολύ περισσότερο των νέων ανθρώπων που βλέπουν ότι η χώρα τους εξακολουθεί να βαδίζει σε έναν αδιέξοδο δρόμο, ο οποίος μετά από λίγες ανηφορικές και απότομες στροφές καταλήγει σε έναν βαθύ γκρεμό. Σε αυτό τον γκρεμό μας περιμένουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών και επιχειρήσεων, η διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η άγρια φορολόγηση των οικονομικά αποστεωμένων νοικοκυριών και η πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Οι μόνοι που έχουν λόγο να αισιοδοξούν για τη νέα χρονιά είναι οι συνταξιούχοι Βουλευτές για τους οποίους η δικαιοσύνη φρόντισε να εκδώσει μια απόφαση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα καθώς και μια μικρή κάστα κομματικών εντεταλμένων που θα δουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να φουσκώνουν, από τις αυξήσεις τις οποίες τους έχει διασφαλίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Για όλους τους υπόλοιπους το 2016 όχι μόνο δεν προμηνύεται διαφορετικό από το 2015 αλλά θα είναι πολύ χειρότερο, καθώς η εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου αναμένεται να επιτείνει τα κοινωνικά αδιέξοδα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Την ίδια στιγμή, στο κυβερνητικό επιτελείο προφανώς δεν αντιλαμβάνονται την συνεχώς διογκουμένη οργή του κόσμου. Πιστεύουν ότι μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όπου η αποχή αναδέχθηκε με άνεση κυρίαρχη δύναμη και έπειτα από τη διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν, ότι εξακολουθούν να τυγχάνουν της ίδιας κοινωνικής ανοχής και πολιτικής ασυλίας. Μια κυβέρνηση που δεν έχει φορολογήσει ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε, που προχωρά με σταθερά βήματα στην πλήρη διάλυση όσων κοινωνικών κατακτήσεων γλίτωσαν από τους προκατόχους της και που αναρριχήθηκε στην εξουσία εκμεταλλευόμενη την απελπισία και την αγανάκτηση του κόσμου, δεν δικαιούται να πιστεύει ότι η ξεκάθαρη εντολή την οποία έλαβε πριν από ένα χρόνο, ώστε να ξανακάνει τους Ελληνες να ελπίζουν, δεν θα μετατραπεί γρήγορα σε σφοδρή αποδοκιμασία και απόλυτη καταδίκη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=