Γιώργος Λαμπράκης: Η αργία, ο «εκλεκτός» και η πόλη

γιώργος-λαμπράκης-η-αργία-ο-εκλεκτός-189273

Η παραλαβή από το δήμαρχο Βόλου της διαπιστωτικής πράξης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που τον θέτει σε αργία, δημιούργει νέα δεδομένα στην τοπική κοινωνία η οποία ανέμενε εδώ και καιρό τη χθεσινή εξέλιξη. Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος προσέφυγε ήδη, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η διαπιστωτική πράξη ωστόσο εντός της ομάδας πλειοψηφίας του δήμου Βόλου κορυφώνονται οι διεργασίες για την εκλογή του αντικαταστάτη του, ο οποίος θα αναλάβει το τιμόνι του δήμου έως ότου ξεκαθαρίσει η δικαστική περιπέτεια του δημάρχου. Οι πολίτες που τον ανέδειξαν δήμαρχο της πόλης τους μέχρι το 2019 γνώριζαν πολύ καλά τις δικαστικές του εκκρεμότητες και παρ’ όλα αυτά τον τίμησαν με τη ψήφο τους και μάλιστα με ένα ποσοστό που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Η επόμενη μέρα για τους ψηφοφόρους του Αχιλλέα Μπέου και μη πρέπει να ξημερώσει χωρίς προβλήματα, απρόοπτα και αρρυθμίες σε ό,τι αφορά στην ομαλή λειτουργία της πόλης. Βασικές υποχρεώσεις των δημοτικών υπηρεσιών πρέπει να συνεχίσουν να υλοποιούνται χωρίς κωλύματα και δυσλειτουργίες και παρατράγουδα. Οποια και αν είναι η κατάληξη της δικαστικής υπόθεσης για την οποία παραπέμπεται ο Αχιλλέας Μπέος, οι δημότες του Βόλου δεν πρέπει να χάσουν ούτε για ένα λεπτό την αίσθηση ότι ο δήμος τους διοικείται απρόσκοπτα από την ομάδα πλειοψηφίας και τον εκλεκτό του επικεφαλής της.

Ο ίδιος ο κ. Μπέος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του όταν ρωτήθηκε χθες από τους δημοσιογράφους για το αν έχει καταλήξει στο πρόσωπο το οποίο θα προτείνει στην ομάδα των δημοτικών του συμβούλων και θα εκλεγεί την ερχόμενη Παρασκευή στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό το πρόσωπο σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του αποχωρούντος δημάρχου, θα είναι στέλεχος της παράταξης που θα τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αχιλλέα Μπέου και θα υλοποιεί κατά γράμμα τις επιλογές και τις αποφάσεις του. Τα πρόσωπα που ακούγονται τα τελευταία 24ωρα και όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην πιθανή εκλογή τους στη θέση του δημάρχου Βόλου είναι συγκεκριμένα και πολύ δύσκολα θα υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Ο ίδιος ο επικεφαλής δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του εν αναμονή και της κατάληξης που θα έχει η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την Παρασκευή θα έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο και οι πολίτες θα γνωρίζουν ποιος θα διοικήσει την πόλη τους στα επόμενα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια. Ας μη ξεχνούμε ότι αυτή την περίοδο χαράσσεται ο προγραμματισμός του νέου ΕΣΠΑ και από τις πολιτικές επιλογές που θα γίνουν καθώς επίσης και από το σχεδιασμό των διοικούντων την πόλη, θα εξαρτηθεί το αναπτυξιακό πρόσημο του Βόλου για την επόμενη τριετία. Επίσης σε ό,τι αφορά στις αναφορές του Αχιλλέα Μπέου την προηγούμενη εβδομάδα κατά των αντιεξουσιαστών και της επικείμενης πορείας τους στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, ελπίζουμε τα όσα είπε λίγες ημέρες μετά σε εντελώς διαφορετικό ύφος καθώς και οι εξελίξεις που δρομολόγησε από χθες η κοινοποίηση της διαπιστωτικής πράξης για τη αργία του, να αποκλιμακώσουν την ένταση των τελευταίων ημερών και να στρέψουν το ενδιαφέρον στα ουσιώδη ζητήματα που ανοίγουν πλέον για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου