Γιώργος Λαμπράκης: Εκδικούνται τους Βολιώτες

γιώργος-λαμπράκης-εκδικούνται-τους-β-241017

Σε μια κατάσταση άτυπης πολιτικής καραντίνας παραμένει ο δήμος Βόλου από το Σεπτέμβριο του 2014 όταν και ανέλαβε τις τύχες της πόλης η δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου. Μονίμως στις παρελάσεις, η κυβέρνηση δεν εκπροσωπείται, ενώ οι υπουργοί και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν την πόλη όπως ο Διάβολος το λιβάνι! Πότε με δικαιολογίες, πότε απροκάλυπτα όπως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η κυβέρνηση δείχνει την ξεκάθαρη επιλογή της να αφήσει στο περιθώριο την πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας. Οπως χθες που ο υπουργός Περιβάλλοντος όργωσε τη Θεσσαλία και έφτασε μέχρι την Κάρλα. Στο πολεοδομικό συγκρότημα δεν σκέφτηκε ούτε καν να πλησιάσει καθώς στο τιμόνι του δήμου βρίσκεται ο Αχιλλέας Μπέος. Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να παραμείνει στο περιθώριο ο Βόλος τιμωρώντας τον για την επιλογή των δημοτών του πριν από ενάμιση χρόνο και αγνοώντας τα εκρηκτικά προβλήματα μιας περιοχής που μέχρι και πριν από δύο χρόνια ήταν η πανελλαδική πρωτεύουσα της ανεργίας.

Τους τελευταίους 18 μήνες κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος ούτε της προηγούμενης, ούτε της νυν συγκυβέρνησης δεν επισκέφτηκε την πόλη έστω για τα μάτια του κόσμου. Να υποκριθεί βρε αδερφέ ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των Βολιωτών και να δώσει κάποιες από τις χιλιάδες ψεύτικες υποσχέσεις που εισέπραξαν οι προκάτοχοι του Αχιλλέα Μπέου, στις αναρίθμητες ανάλογες επισκέψεις του παρελθόντος. Καμία παρουσία, απολυτή σιωπή, προκλητική αδιαφορία για μια πόλη 150. 000 κατοίκων που καθημερινά αντιμετωπίζει εκρηκτικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έλαβε στο Βόλο ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του στην επικράτεια. Μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές το κυβερνών κόμμα εκπροσωπήθηκε στη Βουλή από το ιστορικό νούμερο των πέντε κυβερνητικών βουλευτών. Ούτε τότε βέβαια άλλαξε τίποτα, ούτε τώρα που η Μαγνησία εκπροσωπείται στη Βουλή με τρεις βουλευτές φαίνεται να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Το κατώφλι του δημαρχιακού μεγάρου δεν υπάρχει περίπτωση να το διαβεί κάποιο επιφανές ή έστω δευτεροκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος, όσο βρίσκεται στο τιμόνι η δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου. Δηλαδή για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια δεν πρόκειται να δούμε καμία απολύτως κυβερνητική επίσκεψη στην περιοχή καθώς ακόμη και αν τεθεί σε αργία ο δήμαρχος λόγω των δικαστικών του περιπετειών θα τον αντικαταστήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αχιλλέα Μπέου, κάποιος συνεργάτης του ο οποίος θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Με άλλα λόγια οι Βολιώτες που μαστίζονται από την ανεργία και την οικονομική ύφεση θα πρέπει να περιμένουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2019, να εκλέξουν ένα πρόσωπο που δεν θα βρίσκεται στη μαύρη λίστα του πολιτικού συστήματος για να μας τιμήσει με την παρουσία του κάποιος κυβερνητικός εκπρόσωπος και να αρχίσουν να προωθούνται προς επίλυση κάποια από τα εκρηκτικά προβλήματα της πόλης. Μέχρι τότε όμως ποιος ζει ποιος πεθαίνει! Μπορεί οι υπουργοί και λοιποί αξιωματούχοι να δείχνουν τη αποστροφή τους προς το πρόσωπο του δήμαρχου με αυτή την απαξιωτική στάση, ωστόσο αυτοί που εισπράττουν επί της ουσίας αυτή την προσβλητική συμπεριφορά είναι οι ίδιοι οι πολίτες που καλώς ή κακώς εξέλεξαν τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους τιμωρεί για αυτή τους την επιλογή. Πολύ δε περισσότερο όταν ένα μεγάλο ποσοστό των ίδιων των ψηφοφόρων στήριξαν όχι μια αλλά δύο φορές τον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας πως και εκατομμύρια Ελλήνων ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου