Γιώργος Λαμπράκης: Δεύτερη φορά Αριστερά

γιώργος-λαμπράκης-δεύτερη-φορά-αριστ-297764

Φορολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό Αρμαγεδδώνα προβλέπει το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ενώ και στη Μαγνησία η τοπική ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται για έναν ακόμη εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα. Οι αλλεπάλληλες διαρροές από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για περικοπές συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων και χαμηλών μισθολογικά στρωμάτων, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των συνδικαλιστών που μόλις δέκα ημέρες μετά τη νέα εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούν ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά τους. Οι μειώσεις στις συντάξεις έχουν αρχίσει από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι το τέλος του χρόνου αυτό το άθλιο γαϊτανάκι των περικοπών στις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές των απόμαχων της δουλειάς θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Στο τέλος κάθε μήνα οι συνταξιούχοι που θα προσέρχονται στις τράπεζες για να πάρουν ένα μέρος της σύνταξής τους, θα συνεχίσουν να διαπιστώνουν και νέες περικοπές βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας. Το χειρότερο σε ό,τι αφορά τις συντάξεις είναι πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο με τη περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία, που όσο παραμένει στο προσκήνιο, τόσο θα απειλεί με νέο ψαλίδι τις συντάξεις. Μέχρι να τις πετσοκόψουν ολοκληρωτικά και να εφαρμόσουν το σχεδιασμό που διέψευδε μετά βδελυγμίας προεκλογικά ο νυν υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Αυτός ο σχεδιασμός προβλέπει δραματικές μειώσεις στις συντάξεις προκειμένου το μέσο ύψος τους να μην ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Επίσης εξετάζουν σοβαρά, για αυτό άλλωστε και οι σχετικές διαρροές, το διόλου απίθανο ενδεχόμενο νέας αύξησης στα όρια συνταξιοδότησης. Προφανώς δεν τους αρκεί που έχουν φτάσει το σχετικό όριο στα 67 χρόνια. Θέλουν να το αυξήσουν ακόμη περισσότερο έτσι ώστε οι συντάξεις να καταβάλλονται μετά θάνατον ή εφόσον επαληθευτούν οι θεωρίες περί μετενσάρκωσης!
Και όλα αυτά από μια αριστερή κυβέρνηση που υποτίθεται ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα κοινωνικά αδιέξοδα και προσεγγίζει τα προβλήματα των αδυνάμων με άλλη φιλοσοφία. Λόγια του αέρα. Οι ίδιες ακριβώς πολιτικές που εφαρμόζονταν από τους κεντροδεξιούς, εφαρμόζονται τώρα από τους αριστερούς. Με την ίδια ακριβώς λανθασμένη συνταγή προσπαθούν να γιατρέψουν το βαριά άρρωστο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων. Αντί να ενισχύσουν την απασχόληση μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική των περικοπών και των αυξήσεων στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος από τη στιγμή που ο αριθμός των ανέργων διαρκώς αυξάνεται, όπως άλλωστε και ο αριθμός των συνταξιούχων. Ηδη η αναλογία εργαζομένων – συνταξιούχων στη χώρα μας είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα, το τεράστιο κοινωνικό αδιέξοδο συνεχώς διευρύνεται από τη στιγμή που η πολιτεία επιβάλει φόρους τους οποίους οι περισσότεροι αδυνατούν να καταβάλουν και ταυτόχρονα αποδυναμώνει δομές όπως το ΣΔΟΕ και η Γενική Γραμματεία Εσόδων, όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.

Από τη μια δηλαδή πλήττουν με τις πολιτικές τους αποφάσεις το ήδη αποδυναμωμένο σύστημα είσπραξης φόρων και από την άλλη διατηρούν και επαυξάνουν τα φορολογικά βάρη ενός λαού με πενιχρές συντάξεις και ακόμη πιο πενιχρές μισθολογικές απολαβές. Πώς μετά να μην χάνουν τον ύπνο τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δημόσιο, όπου εκτός των άλλων έρχονται και νέες περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων. Δηλαδή και με ψαλιδισμένους μισθούς και με δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και με ένα άδηλο συνταξιοδοτικό μέλλον. Και όλα αυτά μόλις 10 ημέρες από τη δεύτερη φορά Αριστερά!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου