Γιώργος Λαμπράκης: Μικροπολιτική στην υγειά των κορόιδων

γιώργος-λαμπράκης-μικροπολιτική-στη-83160

Νέες διαστάσεις προσδίδουν στην υπόθεση των σφαγείων και των καταγγελιών Μπέου για δωρεάν χρήση των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης από τον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις, οι αποκαλύψεις του δημοτικού συμβούλου που διερεύνησε το θέμα και παρέδωσε στο δήμαρχο τον ογκώδη φάκελο με τα ευρήματα του ελέγχου.

Χωρίς να μασήσει τα λόγια του ο κ. Στεφόπουλος έδειξε προς την κατεύθυνση του πρώην αντιδημάρχου Βαγγέλη Καπούλα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ του Ξηριά, για ψηφοθηρικούς λόγους. Δηλαδή, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο πρώην αντιδήμαρχος είχε φροντίσει να ηλεκτροδοτείται δωρεάν ο καταυλισμός έτσι ώστε να έχει εξασφαλισμένο ένα συγκεκριμένο αριθμό ψήφων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ολο αυτό γινόταν υποτίθεται εις βάρος ημών που ανελλιπώς πληρώνουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος διαφορετικά απειλούμαστε με διακοπή της ηλεκτροδότησης. Αυτές οι σοβαρότατες καταγγελίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του επί σειρά ετών αντιδημάρχου Καθαριότητας, που μάλιστα έχει να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα στον εν λόγω τομέα. Ασύστολα ψεύδη και αθλιότητες χαρακτηρίζονται από τον κ. Καπούλα οι καταγγελίες Στεφόπουλου ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έδωσε εντολή σε υπάλληλους της υπηρεσίας του να στήσουν παράνομο δίκτυο ηλεκτροδότησης των αθιγγάνων. Από το 2001, υποστηρίζει ο κ. Καπούλας, υπήρχε διοίκηση στα δημοτικά σφαγεία που λάμβανε τις αποφάσεις και είχε την ευθύνη λειτουργίας του φορέα, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει περάσει στα χέρια ιδιώτη. Σε κάθε περίπτωση τα όσα καταγγέλλονται είναι πολύ σοβαρά και αφορούν σε ένα πρόσωπο που εκλέχθηκε κατ΄ επανάληψη, συγκεντρώνοντας εντυπωσιακούς αριθμούς ψήφων, ενώ είχε την ευθύνη για την πλέον νευραλγική υπηρεσία του δήμου με αποτελέσματα που όλοι αναγνώρισαν.

Ο δρόμος της δικαιοσύνης αποτελεί μοναδική επιλογή για καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενους, όπως επίσης και για τους εκπροσώπους της απελθούσας δημοτικής αρχής, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του δημοτικού συμβούλου που αποκάλυψε την υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προκάτοχοι της δημοτικής αρχής Μπέου, όχι μόνο γνώριζαν ότι υπήρχε παράνομη γραμμή ηλεκτροδότησης του καταυλισμού των ΡΟΜΑ, όχι μόνο δεν τη διέκοψαν αμέσως μόλις ανέλαβαν τη διοίκηση του δήμου, αλλά προεκλογικά απειλούσαν τους αθίγγανους ότι αν κερδίσει τις εκλογές ο σημερινός δήμαρχος τότε θα τους κόψει το δωρεάν ρεύμα! Θα χάσουν δηλαδή ένα προνόμιο που απολάμβαναν για χρόνια εις βάρος των «κορόιδων». Το ίδιο συνέβαινε και συμβαίνει και με το νερό που επίσης παρέχεται δωρεάν στον καταυλισμό. Τη στιγμή δηλαδή που οικογένειες ανέργων ή συνανθρώπων μας που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος και απειλούνται με διακοπές ή που μένουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό, υπάρχουν περιπτώσεις «ευνοούμενων» για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. Αρρωστημένες καταστάσεις σε μια πόλη που αδυνατεί να ξεφύγει από ένα φαύλο παρελθόν με δημοτικούς άρχοντες κατώτερους των περιστάσεων και ψηφοφόρους που ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα με γνώμονα όχι αποκλειστικά και μόνο το καλό της περιοχής αλλά την τήρηση υποσχέσεων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο Βόλος παραμένει ουραγός στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Τα όσα αποκαλύπτονται σταδιακά για την υπόθεση των σφαγείων δεν αποτελούν μόνο μια αποστομωτική απάντηση αλλά είναι ένας αδιάψευστος καθρέπτης του τοπικού πολιτικού μας μικρόκοσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου