Γιώργος Λαμπράκης: Στο ίδιο έργο θεατές;

γιώργος-λαμπράκης-στο-ίδιο-έργο-θεατέ-86902

Η πρώτη συνάντηση του νεοεκλεγέντος δήμαρχου Βόλου έκρυβε αρκετές εκπλήξεις ωστόσο αναλώθηκε και σε ζητήματα που έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά από τον κ. Μπέο.

Το πιο βασικό είναι η άποψή του για μερίδα εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, που χαρακτήρισε για άλλη μια φορά με τους γνωστούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να δώσει και πάλι στοιχεία με τα οποία οι καταγγελίες του θα αποκτήσουν βάση. Από ένα σημείο και μετά μας δίνει την εντύπωση ότι καλλιεργεί τεχνηέντως ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος του τύπου έτσι ώστε να τον απαξιώσει και στη συνέχεια να μην λαμβάνεται υπόψη από τους πολίτες, η κριτική η οποία θα ασκείται στη δημοτική αρχή για διάφορα θέματα. Όσο ο δήμαρχος κατηγορεί δημοσιογράφους χωρίς να δίνει στοιχεία και όσο τα όργανα που εκπροσωπούν τον κλάδο αρκούνται σε καταγγελτικές ανακοινώνεις, τόσο θα διευρύνεται αυτός ο φαύλος κύκλος της αντιπαράθεσης που σε τελική ανάλυση ρίχνει νερό στο μύλο του καταγγέλλοντος.

Πάμε τώρα στα ουσιώδη της χθεσινής συνέντευξης του δημάρχου όπου καταγγέλθηκαν σκάνδαλα και δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για τη λειτουργία του δήμου, τους τελευταίους μήνες της θητείας της απελθούσας δημοτικής αρχής. Το θέμα των σφαγείων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρέπει άμεσα να δοθούν πειστικές εξηγήσεις αναφορικά στις καταγγελίες για χρήση οχημάτων του δήμου από τον ιδιώτη καθώς και για πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΜΒ από τα δημοτικά ταμεία επί σειρά ετών. Επίσης, η στοίβα των απλήρωτων ενταλμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο και παρουσιάστηκαν στις κάμερες, αποτελεί το δεύτερο σημαντικό ζήτημα προς διερεύνηση καθώς καταγγέλθηκε ότι λίγο πριν τις εκλογές σταμάτησε κάθε πληρωμή προμηθευτή ή εργολάβου που συνεργάζεται με το δήμο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι 10άδες ή ακόμη και 100 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος εδώ και πέντε ολόκληρους μήνες.

Ο κ. Μπέος παρουσίασε μια χαοτική κατάσταση σε ό,τι αφορά στα οικονομικά του δήμου όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις συνεργατών του οι υποχρεώσεις από εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις και απαλλοτριώσεις ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την εικόνα των οικονομικών που παρουσίαζε η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε κάνει σημαία της το οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου. Δε γνωρίζουμε ποια από τις δυο πλευρές παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως είναι και ποια διαστρεβλώνει τα οικονομικά δεδομένα για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση το κουβάρι πρέπει να ξετυλιχτεί. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή του Πάνου Σκοτινιώτη ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της κουτσουρεμένης θητείας της προκειμένου να ξεδιαλύνει την εικόνα των οικονομικών που παρέλαβε από τη δημοτική αρχή του Αλέκου Βούλγαρη. Θα είναι όντως τραγικό αν και η θητεία της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής αναλωθεί σε παρόμοιες υποθέσεις, τη στιγμή που η πόλη έχει άμεση ανάγκη από ανάπτυξη, έργα και θέσεις εργασίας. Το κουβάρι των οικονομικών ενός δήμου όσο εύκολα τυλίγεται τόσο δύσκολα μπορεί να ξεδιπλωθεί. Ευτυχώς που οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και όσο και αν θέλουν κάποιοι να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη, η πραγματική εικόνα θα αποκαλυφθεί αργά ή γρήγορα. Στο μεταξύ χρειάζεται δουλειά και όχι διαπιστώσεις. Αποτελέσματα και όχι εντυπώσεις. Ουσιαστική αλλαγή σελίδας του δήμου και όχι ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων αρρωστημένων καταστάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου