Γιώργος Λαμπράκης: Μια ακόμη σύσκεψη υποσχέσεων και αναβολών

γιώργος-λαμπράκης-μια-ακόμη-σύσκεψη-υ-95322

Οι ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν για ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου του Βόλου σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής, πρέπει να ενταφιαστούν μετά και τη χθεσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, ενός υψηλόβαθμου και κατά συνέπεια υψηλόμισθου κυβερνητικού αξιωματούχου, ο όποιος ήθελε να μιλήσει στους δημοσιογράφους υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα του υποβληθούν ερωτήσεις.

Να τον ακούμε δηλαδή να υπόσχεται και να μην τον ρωτάμε για ένα θέμα που καίει στην κυριολεξία την τοπική κοινωνία εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Επί τις ουσίας ο κ. Σιμόπουλος δεν είπε τίποτα απολύτως. Ούτε για την εμπλοκή με την αρχαιολογία που απειλεί να τινάξει στον αέρα την παράδοση της σήραγγας της Γορίτσας, ούτε για την πολύπαθη εργολαβία – σκούπα που ενώ έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος εδώ και οκτώ μήνες, το φυσικό αντικείμενο που έχει υλοποιηθεί δεν ξεπερνά σε κόστος τα 10.000 ευρώ.

Το χειρότερο είναι όμως πως πίεση στον κυβερνητικό παράγοντα άσκησαν στην ουσία μόνο τα ΜΜΕ και όχι οι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής. Δεν του έδωσαν δηλαδή να καταλάβει πλήρως ότι ο Βόλος, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας πανελλαδικά, δεν έχει κανένα απολύτως περιθώριο για νέες καθυστερήσεις, υπαναχωρήσεις, ήξεις αφήξεις και για άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Η περιοχή αργοπεθαίνει. Εχει άμεση ανάγκη από νέες θέσεις εργασίας οι οποίες στην παρούσα χρονική περίοδο μπορούν να προκύψουν μόνο από την ταχεία υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής τα οποία καρκινοβατούν για χρόνια στο πολεοδομικό συγκρότημα και όχι μόνο.

Καμία αρχαιολογική υπηρεσία και κανένας γραφειοκράτης που βαριέται να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι δεν μπορούν να κρατούν το Βόλο δέσμιο μιας αρρωστημένης κατάστασης, η οποία οδήγησε την περιοχή στο σημερινό κατάντημα.

Στο δημαρχείο έπρεπε χθες το μεσημέρι να αναποδογυρίσουν τραπέζια και οι φωνές του δημάρχου και του περιφερειάρχη να ακουστούν μέχρι την Γρηγορίου Λαμπράκη.

Αρκετά πια με τους κουστουμαρισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους που έρχονται στο Βόλο, μετέχουν σε συσκέψεις, μας φλομώνουν στις υποσχέσεις και τα «θα» και αναχωρούν στη συνέχεια γεμάτοι ικανοποίηση ότι έπαιξαν άριστα το ρόλο του παράγοντα, ο οποίος δήθεν ενδιαφέρεται για τα εκρηκτικά προβλήματα της πόλης.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ούτε η σήραγγα θα παραδοθεί εγκαίρως δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου, όπως έχουν υποσχεθεί, ούτε η εργολαβία – σκούπα θα ξεκινήσει και θα εξελιχθεί χωρίς απρόοπτα και καθυστερήσεις και το πιο σημαντικό, ποτέ ο Βόλος δεν θα αποκτήσει έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό δρόμο που θα παρακάμπτει το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος και θα καταλήγει στο Μαλάκι έτσι ώστε να δοθούν ουσιαστικές κυκλοφοριακές ανάσες στην πόλη.

Η αδιαφορία των παραγόντων σε κεντρικό επίπεδο, σε συνδυασμό με το έλλειμμα διεκδίκησης του τοπικού πολιτικού προσωπικού θα συνεχίσουν να κρατούν δέσμια την περιοχή και καταδικασμένους τους κατοίκους της. Με τόσα προβλήματα που έχει ο Βόλος, όλοι αυτοί που μας επισκέπτονται κατά καιρούς για τη δημιουργία εντυπώσεων και για να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, έπρεπε να φεύγουν με το κεφάλι σκυμμένο και όχι γεμάτοι έπαρση ότι υποσχέθηκαν τον ουρανό με τα άστρα μοιράζοντας και άλλα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου