Γιώργος Λαμπράκης: Ενότητα και αποφασιστικότητα απέναντι σε εξοντωτικά μέτρα

γιώργος-λαμπράκης-ενότητα-και-αποφασ-197584

Μια μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μην έχει την κατάληξη των προηγούμενων ετών και ο φετινός κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων, καταβάλουν έμπειρα στελέχη του κλάδου, τα οποία έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην ισχυροποίηση των υφιστάμενων σημείων συγκέντρωσης τρακτέρ καθώς βέβαια και στη δημιουργία ενός ενιαίου μπλόκου.

Ο στόχος αυτός παραμένει ανέφικτος καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες του Αλμυρού και του Βελεστίνου ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ελάχιστες περιπτώσεις και εφόσον είχε διασφαλιστεί η έξοδος των αγροτικών μηχανημάτων στην εθνική οδό. Φέτος παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου έχουν επιδεινωθεί σε δραματικό βαθμό, δεν υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον, η διάθεση για απευθείας σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που παρμένου, στα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ, σε Αερινό και Αλμυρό, έχουν σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν την κίνηση τρακτέρ προς την ΠΑΘΕ. Για αυτό και έδειξαν ήδη μέρος των προθέσεων τους όπου επιχειρήθηκε η έξοδος στις εθνικές οδούς.

Οι αγρότες της Μαγνησίας εμφανίζονται αποφασισμένοι να εκφράσουν με τον πλέον δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους παραγωγούς με ετήσιο τζίρο άνω των 10.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πως θα δώσει τη χαριστική βολή σε έναν κλάδο που βρίσκεται εδώ και χρόνια στα όρια του και βλέπει το φάσμα του αφανισμού να πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά. Στο εξωφρενικό κόστος παραγωγής, τα υπέρογκα τιμολόγια του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και τον βρώμικο πόλεμο που δέχονται από τα καρτέλ, έρχονται φέτος να προστεθούν τα εξοντωτικά χαράτσια για τα χωράφια τους και βεβαίως οι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου για την αλλαγή σε μια σειρά φορολογικών δεδομένων.

Ας μην ξεχνάμε ότι ίδιος ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι προκειμένου να μην θερμάνουν τις πισίνες τους οι πλούσιοι, δεν πρόκειται να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Αυτές οι αποφάσεις θα οδηγήσουν τον αγροτικό κόσμο στον αφανισμό καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην προσπάθεια τους να μαζέψουν έσοδα, εφαρμόζουν μια ισοπεδωτική πολιτική χωρίς όρια. Ας μην ξεχνάμε ότι ίδιος ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι προκειμένου να μην θερμάνουν τις πισίνες τους οι πλούσιοι, δεν πρόκειται να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αποτέλεσμα είναι να παγώνουν οι Έλληνες και να έχουν καταρρεύσει τα δημόσια έσοδα.

Η ίδια ακριβώς μέθοδος εφαρμόζεται και στους αγρότες, όπου το οικονομικό επιτελείο αδυνατεί να εντοπίσει όσους κλέβουν συνειδητά και συστηματικά το κράτος και κατά συνέπεια καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο στον αφανισμό. Παρουσιάζουν δηλαδή την αδυναμία και την ανικανότητα τους να κάνουν το αυτονόητο και να εντοπίσουν τους απατεώνες, σαν μια ισχυρή πολιτική βούληση να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να υπάρχει αυστηρός έλεγχος σε κάθε τομέα των δημοσιονομικών εσόδων.

Το παράδειγμα των αγροτών που έστησαν ένα πανίσχυρο μπλόκο στη Νίκαια πρέπει να αποτελέσει και φέτος οδηγό για τους αγρότες της Μαγνησίας, τόσο από τον κάμπο όσο και από το Πήλιο, που επιβάλλεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο σημείο συγκέντρωσης αγροτικών μηχανημάτων, στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους παίζουν όχι μόνο με τη νοημοσύνη μας αλλά με την ίδια μας τη ζωή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου