Γιώργος Λαμπράκης:Επεσαν οι μάσκες για το Π.Ε.Δ.Υ.

γιώργος-λαμπράκηςεπεσαν-οι-μάσκες-γι-242471

Απόλυτα εναρμονισμένες με το αποκριάτικο κλίμα των προηγούμενων ημερών ήταν οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για το νέο χαράτσι, που περιμένει τους ασφαλισμένους, μόλις τεθεί σε λειτουργία το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Μετά το 20ευρω που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αναφορικά στην επιβάρυνση των πολιτών οι οποίοι θα νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία, ο ανεκδιήγητος κ. Γεωργιάδης περίμενε το αμέσως επόμενο εορταστικό τριήμερο για να αποκαλύψει τα κρυφά σχέδια αναφορικά στον τρόπο κάλυψης του τεράστιου κενού χρηματοδότησης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Οσοι διατηρούσαν κάποιες ελάχιστες επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις του, βεβαιώθηκαν ότι και το νέο σύστημα, εφόσον λειτουργήσει, αποσκοπεί στο να μαζέψει ακόμη περισσότερα χρήματα από έναν οικονομικά εξαθλιωμένο λαό.

Τα επιχειρήματα περί δημιουργίας ενός βιώσιμου και λειτουργικού συστήματος, που δεν θα είναι κοστοβόρο και θα παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες. Παρά την προσπάθεια για να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα και να παρουσιαστεί ότι ο επίμαχος σχεδιασμός έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πως θα αρχίσει η είσπραξη του 5ευρου στα πολϋιατρεία του ΠΕΔΥ, μετά από ένα εξάμηνο, εκτιμούμε ότι και ο πλέον καλόπιστος πολίτης βεβαιώθηκε για τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων. Το δε επιχείρημα τους ότι το νέο χαράτσι θα προορίζεται για την κάλυψη των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας είναι τουλάχιστον έωλο. Από τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούνται καταβάλλοντας την περίφημη εισφορά αλληλεγγύης, για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνουν επιπλέον και για την εξέταση τους από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ; Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Για να καλυφθούν τα ελλείμματα και οι τεράστιες μαύρες τρύπες του συστήματος υγείας απαιτούνται και άλλα χαράτσια, και άλλη επιβάρυνση των απλών πολιτών που μέσα σε λίγους μήνες καλούνται να πληρώσουν για την εξέταση τους, για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων καθώς και για τη νοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία. Και όλα αυτά τη στιγμή κατά την οποία καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές και έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι καλυμμένοι από ιατροφαρμακευτικής πλευράς. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα. Από τη μια μεριά πέτυχαν αναίμακτα τη διάλυση ενός συστήματος με αρκετές παθογένειες αλλά και πολλά πλεονεκτήματα για τον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο και από την άλλη, καθιερώνουν ένα ακόμη χαράτσι σε μια κοινωνία χωρίς αντοχές.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι πρόκειται για άλλη μια απαίτηση της τρόικας που αλωνίζει στα υπουργικά γραφεία όποτε έρχεται στην Αθήνα και επιβάλει τις αποφάσεις της στα άβουλα στελέχη της κυβέρνησης.

Οσο περισσότερο προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα χαράτσια στη δημόσια υγεία προορίζονται για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, τόσο επιβεβαιώνουν όσους τους κατακεραυνώνουν και μεθοδεύουν την αποχώρηση τους από την εξουσία το συντομότερο δυνατόν. Η καμένη γη που έχει προκύψει από τις πολιτικές τους πολύ δύσκολα θα καρποφορήσει ενώ τα θύματα των αποφάσεών τους άρχισαν και χάνουν και τις τελευταίες ελπίδες τους, παρά την επικοινωνιακή επίθεση με τα παραμύθια του πρωτογενούς πλεονάσματος και της ανάπτυξης που όλο έρχεται και πάντα μας στήνει στο ραντεβού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου