Γιώργος Λαμπράκης:Φαρμακεία χωρίς φαρμακοποιούς

γιώργος-λαμπράκηςφαρμακεία-χωρίς-φα-248223

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών χαρακτηρίζουν καταστροφικές τις προτάσεις της τρόικας ενώ χαρακτηρίζουν υποκριτικό το επιχείρημα για μείωση στην τιμή των φαρμάκων μέσα από την υλοποίηση του επίμαχου σχεδιασμού.

Αγώνα επιβίωσης για το φαρμακείο της γειτονιάς χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί του Βόλου τον κύκλο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα και θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Ο κλάδος τους έχει βρεθεί στο στόχαστρο της τρόικας την τελευταία τριετία, που πιέζει τους υπουργούς για την εφαρμογή πολικών οι οποίες θα συμβάλουν, συμφώνα με το σκεπτικό της, στην απελευθέρωση του επαγγέλματος προς όφελος του ανταγωνισμού και κατ΄ επέκταση των πολιτών. Πρόκειται για τους ίδιους πολίτες που καταδίκασε με τους πειραματισμούς και τις ακροβασίες της, σε μια χώρα υπό διάλυση η οποία ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Συνεπικουρούμενοι από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, οι τροϊκανοί αξιωματούχοι επιχειρούν να επιβάλουν αποφάσεις για την απελευθέρωση ωραρίου των φαρμακείων, τη λειτουργία τους από επιχειρηματικά συμφέροντα, άσχετα με το χώρο του φαρμάκου και την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σουπερ μάρκετ. Όλα αυτά αποτελούν αιτίες πόλεμου για έναν κλάδο που εγγυάται με την παρουσία του ένα ασφαλές σύστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ακόμη και μέσα από την ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων με τους ασφαλισμένους.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών χαρακτηρίζουν καταστροφικές τις προτάσεις της τρόικας ενώ χαρακτηρίζουν υποκριτικό το επιχείρημα για μείωση στην τιμή των φαρμάκων μέσα από την υλοποίηση του επίμαχου σχεδιασμού. Σε ένα κράτος όπου η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών έχει οδηγήσει στην ασυδοσία και την ανεξέλεγκτη λειτουργία συμφερόντων σε κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, θεωρείται τουλάχιστον επικίνδυνο να ισχύσει ένα σύστημα πλήρους απελευθέρωσης σε ότι έχει σχέση με το φάρμακο και τη δημόσια υγεία. Τα συνήθη αρπακτικά της αγοράς μόλις αντιληφθούν ότι η ελληνική πολιτεία τους έχει στρώσει το χαλί για να αναπτύξουν ανενόχλητοι τη δράση τους, θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και τότε θα επικρατήσει το απόλυτο χάος με πρώτα θύματα τους πολίτες και στη συνέχεια τους επαγγελματίες του κλάδου. Και όλα αυτά για να ικανοποιηθούν οι εμμονές και οι παράλογες απαιτήσεις μιας ομάδας γραφειοκρατών με άδηλα συμφέροντα, που έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους να προλαμβάνουν αρνητικές καταστάσεις και να προτείνουν πολιτικές διεξόδου από τα αδιέξοδα. Τα υπουργικά στελέχη που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τις προτάσεις της τρόικας για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσα από την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, ετοιμάζονται να βάλουν ξανά τις υπογραφές τους κάτω από αποφάσεις για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς του φαρμάκου. Τα αποτυχημένα μοντέλα της τρόικα, όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε τομέα της οικονομίας, αποτελούν πλέον κανόνα μιας κατάστασης πέρα από κάθε έλεγχο. Θεωρώντας την ελληνική κοινωνία σαν το ιδανικό πειραματόζωο για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, επιβάλουν σε άβουλα πολιτικά ανδρείκελα μια σειρά από αποφάσεις με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας χωρίς γιατρούς και τις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς υπαλλήλους, περνάμε τώρα στα φαρμακεία χωρίς φαρμακοποιούς. Μια κατρακύλα χωρίς τέλος σε μια χώρα – προτεκτοράτο που έχει την ατυχία να κυβερνιέται από ανεπαρκείς πολιτικούς και να κατοικείται από πολίτες με μνήμη χρυσόψαρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου