Γιώργος Λαμπράκης:Υποψήφιος με τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας

γιώργος-λαμπράκηςυποψήφιος-με-τάσει-277349

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα και τα πολιτικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, η κομματική οργάνωση Μαγνησίας της Ν.Δ. προσπαθεί να τρέξει τις διαδικασίες για την επιλογή νέου προσώπου, το οποίο θα στηρίξει στις εκλογές για το δήμο Βόλου, μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Μιτζικού.

Κορυφαία στελέχη της παράταξης σε τοπικό επίπεδο, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά μετά και την κατάληξη της διαδικασίας συγκέντρωσης υπογραφών για τη στήριξη του Μιχάλη Μιτζικού. Ετσι λοιπόν η ΝΟΔΕ ξεκινά από το σημείο μηδέν για την εξεύρεση άλλου υποψηφίου δημάρχου καθώς αποτελεί ξεκάθαρη απόφαση της να υπάρχει αυτόνομος συνδυασμός που θα φέρει τη σφραγίδα της Ν.Δ.

Η οργάνωση είναι βαθιά πληγωμένη από την πρόσφατη δημοτική συνέλευση, που από ένα σημείο και μετά έλαβε χαρακτήρα ξεκατινιάσματος μεταξύ κομματικών στελεχών, τα οποία άρχισαν να αποκαλύπτουν ένα ασύλληπτο παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα Μιτζικού. Από την αρχή της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, τα δείγματα γραφής της τοπικής ΝΟΔΕ στο μείζον ζήτημα της επιλογής υποψηφίου δημάρχου, δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά με τη διχογνωμία να κυριαρχεί και τις υπόγειες διεργασίες να λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το παιχνίδι ήταν χαμένο προτού ακόμα ξεκινήσει, από τη στιγμή που δεν υπήρξε μια ενιαία γραμμή για το πρόσωπο που θα λάμβανε το πολυπόθητο χρίσμα καθώς βέβαια και για τα χαρακτηριστικά τα οποία έπρεπε να διαθέτει ο κομματικός εκλεκτός. Το έργο του ήταν δύσκολο έτσι και αλλιώς με δεδομένη την αγανάκτηση των πολιτών σε ότι έχει σχέση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Ηταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο όποιος υποψήφιος με το χρίσμα της Ν.Δ. θα εισέπραττε ένα μεγάλο ποσοστό της λαϊκής δυσαρέσκειας για την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση της τελευταίας τετραετίας. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε απροθυμία συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο και μετατράπηκε σε μείζον ζήτημα η αναγνωρισιμότητα του επικεφαλής, τότε ήταν θέμα χρόνου η διάλυση του όλου εγχειρήματος.

Τώρα, η πλευρά του κόμματος ψάχνει εναγωνίως άλλον επικεφαλής, υπό το βάρος των σεναρίων για στήριξη του νυν δημάρχου, ενώ ο μέχρι πρότινος εκλεκτός κρατά κλειστά τα χαρτιά του συζητά με τους εναπομείναντες συνεργάτες του για τις επόμενες κινήσεις του. Το κομματικό μαντρί της τοπικής Ν.Δ. ουδέποτε ήταν ερμητικά κλειστό. Απλά σε αυτή την προεκλογική περίοδο με δεδομένες και τις υφιστάμενες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, χάθηκε κάθε έλεγχος και οι διαρροές στελεχών προς τους συνδυασμούς των κκ. Σκοτινιώτη και Μπέου έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας. Σε αυτό το περιβάλλον ο τοπικός μηχανισμός αναζητά τον επικεφαλής μιας προσπάθειας που θεωρείται σχεδόν καταδικασμένη από την αρχή. Το όποιο στέλεχος αποδεχτεί την πρόταση και τεθεί στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να γνωρίζει ότι τον περιμένει ένας προεκλογικός Γολγοθάς άνευ προηγουμένου και στο τέλος της διαδρομής ένα οδυνηρό αποτέλεσμα. Το έχουμε επισημάνει και άλλη φορά. Αυτές οι εκλογές διεξάγονται με εντελώς διαφορετικούς όρους και οι όποιοι κομματικοί μηχανισμοί δεν είναι πλέον σε θέση να διαδραματίσουν το ρόλο που διαδραμάτιζαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Πόσο μάλλον όταν έχουν υποστεί τα καίρια χτυπήματα τα οποία δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες η τοπική Ν.Δ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου